Φοιτητές εγκλώβισαν τη Σύγκλητο του ΑΠΘ στο κτίριο διοίκησης

Φοιτητές, που διαμαρτύρονταν μπροστά στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εγκλώβισαν στο εσωτερικό του κτιρίου τα μέλη της Συγκλήτου του ιδρύματος, σύμφωνα με το thestival.gr.

 

Η διοίκηση του πανεπιστημίου βρισκόταν στο κτίριο από το μεσημέρι προκειμένου να πραγματοποιήσει την τακτική συνεδρίαση του Σώματος.


Σύμφωνα με το voria.gr, περίπου 40 άτομα, προσκείμενα στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, εισήλθαν στο ισόγειο του κτιρίου στις 16.00, κλειδώνοντας μέσα οκτώ άτομα. Συγκεκριμένα, πέντε μέλη της Πρυτανείας και τρεις πρόεδροι τμημάτων του Αριστοτελείου παρέμειναν αποκλεισμένοι για περισσότερες από τρεις ώρες.

 

Όπως αναφέρει το thestival.gr, η διαμαρτυρία των φοιτητών αφορούσε πάγια αιτήματα του Συλλόγου Φοιτητών για δωρεάν συγγράμματα και άλλες παροχές και ζητούσαν να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου. Για την κατάσταση ενημερώθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!