Ψάχνουν και άλλους εμπλεκόμενους στην απαγωγή Λεμπιδάκη

Ενδεικτικό της στάσης των συλληφθέντων είναι το γεγονός ότι τους όταν ρωτήθηκαν για τα κρησφύγετα που κρατούσαν φυλακισμένο τον κ. Λεμπιδάκη δεν απάντησαν. Επίσης οι τρεις από τους κατηγορούμενους που κατέθεσαν πως ήταν φύλακες του κ. Λεμπιδάκη αρκέστηκαν στο να πουν πως φοβούνται να μιλήσουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση είναι πλέον πεπεισμένοι πως κάποια μέλη της συμμορίας και μάλιστα αρχηγικά έχουν ξεφύγει την σύλληψη. Πρόκειται για οχτώ άτομα που ενδέχεται να συμμετείχαν στην απαγωγή Λεμπιδάκη.

Ο «φιλόσοφος», ο «Γιάννης ο Ρώσος», ο ανώνυμος συμπατριώτης του, ο «Άκης» είναι τέσσερα άτομα που προκύπτουν από τα λεγόμενα των συλληφθέντων στις καταθέσεις που έδωσαν στην Αστυνομία και μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί, όμως εκτιμάται ότι έχουν σημαντικό έως ηγετικό ρόλο στην πολύκροτη υπόθεση.

Ο «Γιάννης ο Ρώσος» αναφέρεται στις καταθέσεις δύο συλληφθέντων: «Στην απαγωγή δεν μπήκα από την αρχή αλλά δεκαπέντε με είκοσι ημέρες μετά. Τότε ένας γνωστός μου ρωσικής καταγωγής με το όνομα “Γιάννης” που είχε δουλέψει σε εμένα στο παρελθόν ως εργάτης με προσέγγισε λέγοντας μου ότι μπορώ να κάνω μια δουλειά για κάποιον φίλο του Ρώσο και να βγάλω χρήματα. Εγώ δελεάστηκα από την πρόταση και δέχτηκα. Κάποιο βράδυ ήρθε στο σπίτι μου ο “Γιάννης ο Ρώσος” με ένα άτομο πιθανόν από τη Ρωσία και μου προσέφερε 100.000 ευρώ για να προσέχω τον Λεμπιδάκη».

Για τον μυστηριώδη τύπο με το ψευδώνυμο «φιλόσοφος» κάνει αναφορά άλλος κατηγορούμενος: «την πρώτη φορά που είδα τον Λεμπιδάκη ρώτησε “είναι κανείς εδω;”. Του απάντησα “εγώ” και με ρώτησε αν είμαι καινούργιος. Τότε μου είπε αν έχει φύγει ο “φιλόσοφος”. Όπως μου είπαν “φιλόσοφος” ήταν ο προηγούμενος φύλακας και το παρατσούκλι το είχε βγάλει ο ίδιος ο Λεμπιδάκης».

Τέλος, σε κάποιον άγνωστο άνδρα με το όνομα «Άκης» αναφέρεται ο ιδιοκτήτης της μάνδρας τονίζοντας ότι το διάστημα που κρυβόταν στη σοφίτα της επιχείρησης του ο Λεμπιδάκης, ήρθε δύο φορές και ζήτησε να συνομιλήσει με τον 54χρονο επιχειρηματία που είχαν απαγάγει, χωρίς όμως να γνωρίζει τι είπαν ή άλλες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

«Η απαγωγή Λεμπιδάκη έχει ομοιότητες με την υπόθεση Παναγόπουλου»

Ομοιότητες με την υπόθεση του Περικλή Παναγόπουλου παρουσιάζει η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρο Χρονόπουλο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Χρονόπουλος σημείωσε πως οι έρευνες τώρα έχουν ξεκινήσει ουσιαστικά, μετά τη σύλληψη της ομάδας των 8 ατόμων που εμπλέκονται με την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Όπως εξήγησε, οι απαγωγείς ήταν «καλά διαβασμένοι και πως η απαγωγή Λεμπιδάκη εμφανίζει σημαντικές ομοιότητες με την απαγωγή του κ. Παναγόπουλου. Σήμερα που υπάρχουν σε εξέλιξη οι έρευνες σε σπίτια και οι ανακρίσεις σε εξέλιξη έχει ανοίξει για εμάς ένας νέος μεγάλος δρόμος για την έρευνα».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν στοιχεία και για άλλα μέλη ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ τόνισε «όλα τα ενδεχόμενα είναι αυτή τη στιγμή ανοιχτά. Το διάστημα που κρατήθηκε ο κ. Λεμπιδάκης είναι μεγάλο και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμπλέκονται ακόμη και άτομα που βρίσκονται στη φυλακή».

Αναφερόμενος στην ανήλικη ο κ. Χρονόπουλος τόνισε: «υπάρχουν αποδείξεις πως έχει εμπλοκή μόνο στη μεταφορά μηνυμάτων και η αίσθησή μας είναι πως δεν γνώριζε πως λαμβάνει μέρος σε απαγωγή».

«Χρωστάω πολλά και γι' αυτό το έκανα»

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας βλέπει μέρος της πολυσέλιδης δικογραφίας με τις καταθέσεις των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ένας από τους απαγωγείς πήρε την απόφαση να συμμετέχει στην απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία, επειδή όπως είπε: «Χρωστάω πάρα πολλά και δέχθηκα να το κάνω», ενώ ζητησε συγνώμη από το Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Στην κατάθεσή του τονίζει ακόμα ότι μαζί με ένα συγκατούμενό του, ενδιαφερόνταν για τον επιχειρηματία και μάλιστα του είχαν ζητήσει να κάνει τον άρρωστο έτσι ώστε να επισπευσθεί η επιστροφή στην οικογένειά του.

«Ο κύριος Μιχάλης μου ζήτησε να τον βοηθήσουμε. Το κίνητρο δεν ήταν πλέον τα λεφτά. Θέλαμε να βοηθήσουμε να πάει ο άνθρωπος στο σπίτι του και στην οικογένειά του. Αυτό που σκεφτήκαμε με τον… ήταν να τον πείσουμε να κάνει τον άρρωστο και να τελειώναμε γρηγορότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οταν πήγα να κάνω φύλαξη, αντίκρισα ένα άγνωστο προς εμένα άτομο και ήταν ο κύριος Λεμπιδάκης. Το μόνο που έκανα ήταν να ζητήσω συγγνώμη από τον κύριο Λεμπιδάκη γι’ αυτό που έκανα. Την πρώτη φορά έκατσα στο σπίτι δύο μέρες. Οταν τον αντίκρισα, ήταν δεμένος με μία χειροπέδα στο αριστερό του χέρι. Του έλυσα το χέρι και με ρώτησε αν φοβάμαι μη φύγει και του απάντησα όχι. Τον ρώτησα πώς τον λένε και μου είπε πως είναι ο Λεμπιδάκης που έχει τα πλαστικά Κρήτης. Μετά από δύο μέρες ήταν να φύγω και δεν ήθελα να ξαναγυρίσω. Απλώς ο κύριος Λεμπιδάκης ήταν τόσο ευγενικός και με έβαλε σε ένα δίλημμα», τόνισε χαρακτηριστικά ένας εκ των κατηγορουμένων, όπως προκύπτει από τη δικογραφία.

«Γι’ αυτόν το λόγο έκατσα μαζί του επτά μέρες. Τον λυπόμουν και του πρότεινα να κάνει τον άρρωστο και να πει ότι είχε ειλεό μήπως και επισπευσθεί η διαδικασία απελευθέρωσής του. Περίπου στις 10 Αυγούστου με ξαναβρήκε ο…. και μου είπε πως πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε ένα σπίτι γιατί ο άνθρωπος εκεί που είναι δεν είναι καλά και κινδυνεύει η ζωή του. Εγώ σκέφτηκα τα όσα έχει τραβήξει ο άνθρωπος και πήγα στο σπίτι του… και του είπα τι μου συμβαίνει, τον παρακάλεσα να μου βρει ένα σπίτι για μία εβδομάδα», πρόσθεσε ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή.

Δεν διστάζει ακόμη να περιγράψει τις στιγμές που δεν άντεχε άλλο να βρίσκεται στη φύλαξη του γνωστού επιχειρηματία, γεγονός το οποίο εξήγησε στον έναν από τους απαγωγείς. Τότε έλαβαν την απόφαση να βρουν κάποιον… νεοσύλλεκτο για να τον προσέχει γιατί δεν υπήρχαν άλλα άτομα. «Είπα στον… ότι είχα ένα φίλο στη Θεσσαλονίκη και μου έβγαλε εισιτήρια και πήγα και τον βρήκα. Του είπα τι θέλω και τον έφερα στο Ρέθυμνο για να προσέξει τον Λεμπιδάκη», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως είχε δημιουργηθεί ρήγμα στις σχέσεις των απαγωγέων την τελευταία εβδομάδα αφού υπήρχαν κάποιοι που υποστήριζαν πως  έπρεπε να γίνει η παραλαβή των χρημάτων που είχε συγκεντρώσει η οικογένεια του γνωστού Κρητικού και κάποιοι άλλοι πως έπρεπε να την παρατείνουν ακόμη.

Το μοντέλο της «κοινής αρχηγίας εγκαταλείφθηκε όταν παρενέβη ο αρχικός «εγκέφαλος» της συμμορίας, συμφωνώντας με την πρώτη εκδοχή.

Πηγή: insider.gr

 


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!