Υγειονομικός συναγερμός στο Ακραίφνιο - Άρρωστοι 45 μαθητές - Έκλεισε το σχολείο

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βοιωτία λόγω των συμπτωμάτων ασθένειας που παρουσιάζουν δεκάδες μαθητές ενός σχολείου στο Ακραίφνιο, στον δήμο Ορχομενού. 

 

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αλέξανδρος Καρκάνας αποφάσισε μάλιστα να κλείσει το γυμνάσιο του Ακραιφνίου (στο οποίο λειτουργούν λυκειακές τάξεις) λόγω ασθένειας των 45 από τους συνολικά 60 μαθητές.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το tvstar.gr, τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά είναι ο υψηλός πυρετός, οι συχνοί εμετοί και ο πόνος στην κοιλιά και τα κόκαλα.

 

Κάποιοι από τους μαθητές έφτασαν στο σημείο ακόμα και να λιποθυμήσουν ενώ τώρα και ηλικιωμένοι της περιοχής αναφέρουν παρόμοια συμπτώματα.

 

Υγειονομικά συνεργεία της Περιφέρειας βρέθηκαν στο σχολείο του Ακραιφνίου, συλλέγοντας δείγματα νερού, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν ευθύνεται το δίκτυο ύδρευσης του σχολείου για τη διάσταση που πήρε το επιδημιολογικό περιστατικό.

 

Οι υπεύθυνοι της υγειονομικής υπηρεσίας πήραν δείγματα νερού από βρύσες του σχολείου αλλά και τέσσερα ακόμα σημεία του χωριού.

 

Τα δείγματα θα σταλούν στο Χημείο της Λιβαδειάς ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το ΚΕΕΛΠΝΟ.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!