Προσωπική επίθεση Μητσοτάκη κατά Τσίπρα στη Βουλή

Συνεχή πυρά κατά της κυβέρνησης και εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επιφύλαξε στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η ανικανότητα σε όλο το φάσμα των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, χαρακτηρίζει την κυβερνητική πολιτική. Αυτό δείξατε από το θέμα των Σκοπίων μέχρι τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αναρωτιέμαι, συνεχίζετε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του ταξιδιού Ερντογάν στην Αθήνα;

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 8 Μαρτίου 2018

Με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια (σχετικά με το αίτημα της Ν.Δ. για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη), ο κ. Μητσοτάκης δεν στάθηκε μόνο στα θέματα της υγείας αλλά -ειδικά κατά τη δευτερολογία του- αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα της τρέχοντας επικαιρότητας, επιχειρώντας να δείξει την κυβερνητική ανεπάρκεια και ανικανότητα. 

Η κυβερνητική πλειοψηφία αρνείται τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής. Όπως έχει αρνηθεί στο παρελθόν τη σύσταση κάθε επιτροπής, εξεταστικής ή προανακριτικής, που έχουμε προτείνει. Παρά το γεγονός, ότι εμείς έχουμε υπερψηφίσει όλες τις επιτροπές που πρότεινε η κυβέρνηση.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 8 Μαρτίου 2018

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να κλείσει άρον-άρον την Προανακριτική για τη Novartis πριν αποκαλυφθεί η «σκευωρία», ενώ ζήτησε να προσέλθουν στην ειδική επιτροπή της Βουλής οι προστατευόμενοι μάρτυρες, προκειμένου να φανεί η βασιμότητα των ισχυρισμών τους. 

Για εσάς δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες; Τα τρία χρόνια που κυβερνάτε ποιους ελέγχους κάνατε; Ποιο κύκλωμα ξηλώσατε; Γιατί δεν προχωρήσατε σε αγωγή κατά της Novartis ζητώντας αποζημίωση; Ποιές άλλες φαρμακευτικές εταιρείες ελέγξατε; Δεν κάνατε απολύτως τίποτα. #vouli

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 8 Μαρτίου 2018

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι στην ομιλία του για τη Novartis μίλησε για πολιτικές ευθύνες και τον ρώτησε στην δική σας διακυβέρνηση υπάρχουν ή όχι πολιτικές ευθύνες. Η απαίτηση να διερευνηθούν οι ευθύνες μέχρι το 2015 και όχι μέχρι το 2018 είναι προκλητική και δεν γίνεται δεκτή.

Το ηθικό πλεονέκτημα ποτέ δεν το είχατε. Αποδείχτηκε με τα ταξίδια στη Βενεζουέλα παρέα με ειδικούς σε offshore. Τους στημένους διαγωνισμούς τηλεοπτικών αδειών, την ανοχή στο λαθρεμπόριο. Τη συμμαχία με βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου & τους μεσάζοντες που ξαναβάλατε στο ΥΠΕΘΑ.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 8 Μαρτίου 2018

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τους χειρισμούς του στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν βαριές ευθύνες της κυβέρνησης στο θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, ενώ επανέλαβε τις αιτιάσεις του για κυβερνητική «διγλωσσία» στο θέμα των Σκοπίων.

Επίσης, επιχείρησε να αποδομήσει το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «εσείς είσαστε τυχοδιώκτες της πολιτικής, το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να κερδίσετε την εξουσία και να την κρατήσετε με κάθε τρόπο. Το ηθικό πλεονέκτημα ποτέ δεν το διαθέτατε όσο κι αν το διαφημίζατε: ταξίδια στην Βενεζουέλα, στημένες τηλεοπτικές άδειες, ανοχή στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων, συμμαχία με τους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου, και βέβαια τους μεσάζοντες που βάλατε ξανά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας».


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!