“Σιγή ιχθύος” τηρεί ο Δήμαρχος Καλαμαριάς για «ΡΕΜΕΖΖΟ», «Μαρίνα Αρετσούς», ανταλλάξιμες εκτάσεις μέσα σε αυτήν και τη διατήρηση της διάταξης του «νόμου Μητσοτάκη»




Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς
Μεταμορφώσεως 9,ισόγειο,τηλ./φαξ : 2313 314396
                            E-mail: dimotikikinisikal@gmail.com,  info@rekk.gr,     

                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Σιγή ιχθύος” τηρεί ο Δήμαρχος Καλαμαριάς για «ΡΕΜΕΖΖΟ», «Μαρίνα Αρετσούς», ανταλλάξιμες εκτάσεις μέσα σε αυτήν και τη διατήρηση της διάταξης του «νόμου Μητσοτάκη»

“Σιγή ιχθύος” τηρεί ο Δήμαρχος Καλαμαριάς απέναντι στην με αρ. πρωτ. 7422/6.3.2018 αίτηση Του Μανόλη Λαμτζίδη, επικεφαλής της ΡΕΚΚ (επισυνάπτεται).
Είκοσι ημέρες μετά την υποβολή αίτησης του επικεφαλής της ΡΕΚΚ , με την οποία έθεσε τρία κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το λαό της Καλαμαριάς -και όχι μόνο αυτόν- ο Δήμαρχος Καλαμαριάς ακόμα δεν έχει απαντήσει.
Συγκεκριμένα με την αίτησή του ο Μαν. Λαμτζίδης του έθεσε τρία ζητήματα:

1ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ
Αν στάλθηκε επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ , με την οποία να αποσαφηνίζεται : 1. Αν ο χώρος του “REMEZZO” περιλαμβάνεται στην έκταση της «Μαρίνας Αρετσούς», η οποία έχει παραχωρηθεί στο παρελθόν στο ΤΑΙΠΕΔ και πρόκειται να παραχωρηθεί με αντάλλγμα σε τρίτους στο άμεσο μέλλον , και 2. Σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται η διαδικασία παραχώρησης της έκτασης της «Μαρίνας Αρετσούς» από μέρους του ΤΑΙΠΕΔ


2Ο ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ «ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΡΕΤΣΟΥΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ

Αν έχει παραγγείλει  στις υπηρεσίες του Δήμου να ελέγξουν τη βασιμότητα των ισχυρισμών της ΡΕΚΚ μας , ότι
 δηλαδή στην προς παραχώρηση έκταση της «Μαρίνας Αρετσούς» περιλαμβάνονται και Ανταλλάξιμες εκτάσεις, και αν εξετάζεται βάσιμα από τις υπηρεσίες του Δήμου η δυνατότητα υποβολής αιτήματος ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ τους – με βάση και άλλα προηγούμενα- από την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ σε τρίτους και αν έδωσε εντολή για σύνταξη  γνωμοδότησης της νομικής υπηρεσίας μας σχετικά με το πιο πάνω ζήτημα

3Ο ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ  ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ «ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΡΕΤΣΟΥΣ»

Αν έχει υποβάλει προς την Κυβέρνηση  επίσημα γραπτό αίτημα για την κατάργηση της διάταξης του ν. 2160/1993 με την οποία δημιουργήθηκε ειδικό πολεοδομικό καθεστώς εντός της έκτασης της «Μαρίνας Αρετσούς» και ειδικότερα της παρ.2 του άρθρ. 29 του ν. 2160/1993, που εξακολουθεί να ισχύει σύμφωνα με την οποία  : « Σε κάθε τουριστικό λιμένα καθορίζεται, με βάση τις διατάξεις του παρόντος νόμου, τμήμα ξηράς (χερσαία ζώνη) και θαλάσσης (θαλάσσια ζώνη), στην οποία επιτρέπεται η εκτέλεση λιμενικών έργων και κατασκευή πάσης φύσεως χερσαίων κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων, που απαιτούνται για τη δημιουργία, τη λειτουργία, την τουριστική ανάπτυξη, την εκμετάλλευση, αξιοποίηση και την οικονομική βιωσιμότητα του λιμένα.
Οι Καλαμαριώτες – και όχι μόνο αυτοί- αναμένουν με μεγάλη αγωνία την απάντησή του και την έκβαση της υπόθεσης δεδεομένου ότι ο χώρος του “REMEZZO”-παρά την εγκατάλειψή του το τελευταίο διάστημα- είναι ένα «τοπόσημο» για την Καλαμαριά και  μπορεί να ανακτήσει το χαρακτήρα του πολυχώρος εκδηλώσεων , ψυχαγωγίας και αναψυχής.
                                  Καλαμαριά, 26.3.2018
                                  Από το Γραφείο Τύπου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!