Μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Καμία γκρίζα ζώνη, μόνη διαφορά η υφαλοκρηπίδα

«Να επανέλθει στην ορθότητα της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου», κάλεσε εμμέσως την Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με δηλώσεις του από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

 

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί ότι το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του. Δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις και γκρίζες ζώνες. Ένα θέμα έχουμε σε εκκρεμότητα και αυτό είναι η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας».

 

«Η συνθήκη της Λωζάνης είναι πλήρης, δεν αναθεωρείται δεν επικαιροποιείται, δεν αφήνει ίχνος γκρίζας ζώνης και όσοι το κάνουν το κάνουν, τους καλούμε να επανέλθουν στην ορθότητα της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου», τόνισε.

 

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

«Είμαστε εδώ για να συνυπάρξουμε ειρηνικά. Θέλουμε να οδηγήσουμε τη γείτονα Τουρκία στον ευρωπαϊκό προορισμό της», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

«Ο όρος διαφορές είναι πολλαπλώς εσφαλμένος και δίνει λάθος μηνύματα», σημείωσε.

 

«Το σύνολο των Δωδεκανήσων και των παρακείμενων νησίδων ανήκει στην Ελλάδα και επ' αυτών η Ελλάδα ασκεί πλήρη κυριαρχία. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα της αμυντικής θωράκισης των νησιών της», ανέφερε.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!