Πυρά κατά του ν/σ για τα ζώα συντροφιάς και από τους Οικολόγους Πράσινους

Έντονη κριτική στο σχέδιο νόμου που έφερε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ζώα συντροφιάς ασκούν οι Οικολόγοι Πράσινοι, χαρακτηρίζοντάς το απαράδεκτο. 

Όπως καταγγέλλουν το νομοσχέδιο καλύπτει αιτήματα επαγγελματικών συντεχνιών, αναβαθμίζει το ρόλο των Δήμων και ουσιαστικά εμποδίζει τη δραστηριοποίηση των εθελοντών φιλόζωων και απαξιώνει τη μέχρι τώρα προσφορά τους.

Στην ουσία οι φιλόζωοι, σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους, καλούνται να πληρώσουν επιπλέον ποσά (δημοτικοί κεφαλικοί φόροι ανά ζώο, αντικατάσταση του δωρεάν βιβλιαρίου υγείας με Διαβατήριο, τέλη στις ζωοτροφές, κλπ.) που στην καλύτερη περίπτωση θα καταλήγουν στους Δήμους, οι περισσότεροι από τους οποίους ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να εφαρμόσουν το Νόμο και κάνοντας στειρώσεις και βελτιώνοντας την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα ζώα, αντίθετα αδιαφορούν ή κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση συγκεντρώνοντας τα ζώα σε κυνοκομεία – Νταχάου ή παρατώντας τα σε ερημιές για να πεθάνουν χωρίς να ενοχλούν τους δημότες τους.

«Οι μόνοι που αποδεδειγμένα έχουν και τη βούληση και τη δυνατότητα να ελέγξουν και να κινηθούν νομικά - οι φιλοζωικές οργανώσεις – τίθενται ουσιαστικά εκτός νόμου» αναφέρεται.

Ενδεικτικά, μερικά από τα μελανά σημεία του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τους Οικολόγους Πράσινους είναι:

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!