Για καταστροφή των διπλωματικών σχέσεων κατηγορεί τις ΗΠΑ η Ρωσία

Με σκληρή γλώσσα και απειλές για αντίποινα απαντά η Ρωσία στη δρομολογημένη απέλαση διπλωματών της από τις ΗΠΑ και μεγάλες χώρες της Ευρώπης, στο πλαίσιο των δυτικών κυρώσεων για την υπόθεση Σκριπάλ.

 

Όπως προειδοποίησε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, η σημερινή απόφαση των ΗΠΑ είναι αδικαιολόγητη και καταστρέφει «ό,τι ελάχιστο έχει απομείνει στις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας».

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA η Ρωσία θα απαντήσει αναλόγως στις ΗΠΑ που «το μόνο που καταλαβαίνουν είναι η ισχύς».

 

Άλλωστε και στις κυρώσεις της Βρετανίας, που απέλασε 23 Ρώσους διπλωμάτες, το Κρεμλίνο είχε απαντήσει με την απέλαση ισάριθμων απελάσεων Βρετανών διπλωματών από το ρωσικό έδαφος. 

 

Σύμφωνα με πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ανάλογη θα είναι η απάντηση σε Γερμανία και Γαλλία και ακόμα 14 χώρες, που έχουν προαναγγείλει την απέλαση Ρώσων διπλωματών. 


«Η απάντηση θα είναι συμμετρική. Θα εργαστούμε στο θέμα αυτό τις επόμενες ημέρες και θα απαντήσουμε σε κάθε χώρα με τη σειρά», δήλωσε η ίδια πηγή, σύμφωνα με το RIA.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!