Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Γ. Λαζαρίδη σχετικά με τον αθλητισμό και τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου


Γεώργιος Ι. Λαζαρίδης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
15.03.2018
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ & ΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.
  Συζητήθηκε, σήμερα, η υπ΄αριθμ. Πρ. 1281 09/03/2018 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργου Λαζαρίδη, για την κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η οποία αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς ενεργειών στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων του, κατά τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Με πάγια την θέση, ότι η πολιτεία οφείλει να επωμιστεί το βάρος και να οδηγήσει με αποφασιστικότητα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο ξέφωτο, δείχνοντας τη σοβαρότητα και την αποφασιστικότητα που απαιτούνται για τις περιστάσεις, ο Γιώργος Λαζαρίδης προσήλθε στην ολομέλεια, για τη συζήτηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού, μεταφέροντας το έντονο κλίμα αμφισβήτησης και το αίσθημα της αδικίας που επικρατεί στην ποδοσφαιρική κοινωνία της Β. Ελλάδας, απότοκο της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Σχετικά αποσπάσματα της τοποθέτησης
(πρωτολογία): «Είμαστε η μόνη χώρα που πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ξέρουμε ποια ομάδα θα το πάρει. Οι ομάδες στην Μακεδονία έπρεπε να αντιμετωπίσουν και την αντίπαλη ομάδα και τον διαιτητή.
Τώρα, επί δικής σας υπουργίας, δεν χρειάζεται καν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο να παίξουν οι ομάδες της Αθήνας. Μετά την περσινή τιμωρία ο ΠΑΟΚ ερχόταν και έμπαινε σε άδειο γήπεδο να παίξει», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Και συνέχισε: «Θα έπρεπε να απολογηθείτε και καλείστε να απολογηθείτε. Έπαιξε ο ΠΑΟΚ όλο τον πρώτο γύρο χωρίς φιλάθλους στην Τούμπα. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Προηγούνταν στο πρωτάθλημα και έρχεται η ομάδα του Ολυμπιακού στην Τούμπα και παραβιάζοντας τα πάντα έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο, χωρίς προηγούμενη απόφαση του διαιτητή.
 Δεν άφησε τον γιατρό να εξετάσει τον υποτιθέμενο τραυματία, δεν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ -και χωρίς την παραπομπή του γιατρού του αγώνα- ο φερόμενος ως τραυματίας στο δημόσιο εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης, αλλά πήγε με ιδιωτικό αυτοκίνητο σε ιδιωτική κλινική που συνεργάζεται η ομάδα του Ολυμπιακού. Και αντί να τιμωρηθεί αυτός που παραβίασε όλους τους κανόνες, τιμωρείται η ομάδα του ΠΑΟΚ. Πώς θέλετε να νιώθει ο λαός της Μακεδονίας;
Προσέξτε, γιατί αν δεν τιμωρηθεί αυτός που παραβίασε τον ΚΑΠ, υπάρχει κακό προηγούμενο και θα το παραβιάσει κι άλλος,.. όπως έγινε και με την ΑΕΚ. Μόλις η ΑΕΚ είδε ότι έφαγε το γκολ και θα το χάσει το παιχνίδι, είπαν οι παίκτες της ΑΕΚ «φοβόμαστε» και «δεν μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο». Αντί να κληθούν αυτοί να απολογηθούν, καλείται ο ΠΑΟΚ να απολογηθεί.
(δευτερολογία): Καταφέρατε μέσα σε λίγες μέρες να θεωρήσετε ότι υπεύθυνος για όλη την κακοδαιμονία του ποδοσφαίρου είναι ο ΠΑΟΚ. Τι είναι αυτό που προστατεύει τις ομάδες των Αθηνών και έχει καταδικάσει τις ομάδες της Μακεδονίας να εκπροσωπούνται από κάποιον τον οποίον προσπαθεί το αθηνοκεντρικό σύστημα να τον πλήξει βάναυσα; Μιλήσατε σκληρά απέναντί μου.
Προσέξτε, γιατί επί υπουργίας δικής σας ταυτίζεστε εσείς με τις μελανότερες σελίδες του ποδοσφαίρου στη Μακεδονία. Καταντήσατε τη Μακεδονία να εκπροσωπείται μόνο από μία ομάδα και προσπαθείτε να πλήξετε κι αυτή. Τόσο πολύ φοβάται το αθηνοκεντρικό σύστημα τις ομάδες της Μακεδονίας; Τέτοιες προοπτικές διχάζουν την Ελλάδα και δεν την ενώνουν.

Ιστορικό Ενεργειών
·         ο Βουλευτής Β’ Θες/νίκης των ΑΝ.ΕΛ. Γιώργος Λαζαρίδης, έχει επίσης καταθέσει την υπ΄αριθμ πρ. 642/10-03-2016 Επίκαιρης Ερώτησης, για την αμφιλεγόμενη δράση των ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και την αναγκαιότητα κάθαρσης σε αυτό
·         και την 01/04/2016 καταθέτει εκ νέου επίκαιρη Ερώτηση, την υπ’ αριθμ. πρ. 727/01-04-2016.
Αφορμή, η διεθνής κατακραυγή που γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τις υποθέσεις  διαφθοράς σε αυτό να λογίζονται ως ένα διαρκές σκάνδαλο και η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών & απαιτούμενων ενεργειών, για την πραγματική κάθαρση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, υπέρ του περί δικαίου αισθήματος του συνόλου των Ελλήνων Φιλάθλων.
Ακολουθεί σχετικό video:
Από το Γραφείο Τύπου



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!