Όταν ο Θεός... παίζει ζάρια: O Χόκινγκ απεβίωσε την ημέρα των γενεθλίων του Αϊνστάιν

Μια συγκλονιστική σύμπτωση θέλει τον θάνατο του αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ να συμπίπτει όχι μόνο με τα γενέθλια του Άλμπερτ Αϊνστάιν, αλλά και την ημέρα που τιμάται η μαθηματική σταθερά, το "π".



Η 30η επέτειος της "Ημέρας του Π" έτυχε να συμπίπτει όχι μόνο με τον θάνατο του Στίβεν Χόκινγκ, αλλά και με τα γενέθλια του θεωρητικού φυσικού, Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Η "Ημέρα του Π (3,14)" εορτάζεται σήμερα, στις 14 Μαρτίου ή αλλιώς 14/3 ή για τα αμερικάνικα δεδομένα "3.14". Μια άλλη σύμπτωση είναι η ηλικία, στην οποία απεβίωσαν και οι δύο επιστήμονες, στα 76 τους χρόνια.


Μια από τις πιο γνωστές ατάκες του Στίβεν Χόκινγκ ήταν η παρακάτω: «Ο Αϊνστάιν έκανε λάθος όταν είπε ότι «o Θεός δεν παίζει ζάρια». Αν αναλογιστούμε τις μαύρες τρύπες θα δούμε ότι όχι μόνο παίζει ζάρια ο Θεός, αλλά πολλές φορές τα ρίχνει και εκεί που δεν μπορούμε να τα δούμε». Απ' ό,τι φαίνεται, μάλλον ο Θεός παίζει ζάρια τελικά...

Διαβάστε επίσης:



Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!