Δ. Αθηναίων: Δραστική μείωση των περιπτέρων από το 2011 έως σήμερα

Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός περιπτέρων στην Αθήνα καθώς ανέρχονται σήμερα σε 600 από 931 το 2011. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας έδωσε το πράσινο φως στη Δημοτική Αρχή, ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Στη ρύθμιση του τοπίου των περιπτέρων στην Αθήνα καταργώντας οριστικά 323 θέσεις.

Από τις 931 θέσεις περιπτέρων στην Αθήνα, τα 473 περίπτερα έχουν κηρυχθεί κενά, δηλαδή ο δικαιούχος τους έχει αποβιώσει και έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου. Εξετάζοντας τις αποφάσεις των Δημοτικών Κοινοτήτων και μετά την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, από τις 473 αυτές θέσεις, ο δήμος Αθηναίων προχωρεί στην κατάργηση των 323 θέσεων και διατηρεί 104. Το 30% των υφιστάμενων θέσεων περιπτέρων θα διατεθούν σε δικαιούχους όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ το υπόλοιπο 70% θα δημοπρατηθεί από τον δήμο Αθηναίων.

Στην 1η Δημοτική Κοινότητα καταργούνται 128 θέσεις περιπτέρων, ενώ διατηρούνται 43, στη 2η Δημοτική Κοινότητα  καταργούνται 43, στην 3η Δημοτική Κοινότητα καταργούνται  8, στην 4η Δημοτική Κοινότητα 21, στην 5η Δημοτική Κοινότητα 22, στην 6η Δημοτική Κοινότητα 62, ενώ στην 7η Δημοτική Κοινότητα, αν και το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε την κατάργηση όλων των θέσεων περιπτέρων που έχουν μείνει κενά, ο δήμος Αθηναίων λόγω των υποχρεώσεών του που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, διατηρεί 12 θέσεις περίπτερων και καταργεί 39.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2018, σύμφωνα με την νέα κανονιστική απόφαση του δήμου Αθηναίων για τον δημόσιο χώρο, σε ό, τι αφορά τα περίπτερα επιτρέπεται η τοποθέτηση σε εξωτερικό χώρο μόνο ενός ψυγείου πώλησης παγωτών, ενός ψυγείου αναψυκτικών και ροφημάτων και δύο σταντ πώλησης εντύπων.

Στα περίπτερα που βρίσκονται μπροστά από κτήρια τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί διατηρητέα ή μνημεία ή ιδιαίτερου κάλλους, δεν παραχωρείται κοινόχρηστος χώρος, εφόσον ληφθεί σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κατόπιν εισήγησης της οικείας δημοτικής κοινότητας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!