Μεγάλη Παρασκευή & 36η Πασχαλινή χορευτική εκδήλωση του Μ.Π.Σ Μεσαίου "ΝΕΑ ΚΟΤΥΩΡΑ"

Θέμα: Μεγάλη Παρασκευή & 36η Πασχαλινή χορευτική εκδήλωση.

Με μεγάλη ευπρέπεια πραγματοποιήθηκε η βραδινή λειτουργία της Μ.Παρασκευής στην διάρκεια της οποίας οι μικρές χορεύτριες του συλλόγου ντύθηκαν μυροφόρες και έραναν τον επιτάφιο. Στην συνέχεια τα
αγόρια του μεγάλου χορευτικού ντυμένοι με την ποντιακή στολή κράτησαν τον επιτάφιο για να γίνει η περιφορά του στο χωριό και όλοι οι πιστοί ακολουθούσαν από πίσω.
Την Δευτέρα 9 Απριλίου οι κάτοικοι του χωριού, καθώς και πολύς κόσμος που το στηρίζει, παρευρέθηκαν στην 36η Πασχαλινή χορευτική εκδήλωση που ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Μ.Π.Σ Μεσαίου <<ΝΕΑ ΚΟΤΥΩΡΑ>> Λαζαρίδη Παύλο. 



Ακολούθησαν οι αυγομαχίες με συμμετέχοντες για το μικρό γκρουπ τους: Μαρμαρίδης Αναστάσιος(αναδείχθηκε 1ος), Κουτρουδίτσης Βασίλειος (αναδείχθηκε 2ος), Λαζαρίδης Χ.Δημήτριος (αναδείχθηκε 3ος), Χρυσοχόου Αντώνης και Μπάτση Κωνσταντίνα. Στο μεγάλο γκρουπ πήραν μέρος οι: Μουρατίδης Χρήστος (αναδείχθηκε 1ος), Μουρατίδης Σταμάτης (αναδείχθηκε 2ος), Λαζαρίδης Δημήτριος (αναδείχθηκε 3ος), Κουτρουδίτσης Θεόδωρος και ο Μαρμαρίδης Σταύρος που κέρδισε το τηγάνι ως τελευταίος του διαγωνισμού. Κριτές σε αυτήν την δοκιμασία ήταν ο Λιθοξόπουλος Φώτης και ο Μουρατίδης Γεώργιος. 


Στη συνέχεια το μικρό χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου παρουσίασε τους ποντιακούς χορούς που έμαθε από τον χοροδιδάσκαλο μας Στράτο Μπίλη. Τα παιδιά συνόδεψαν με την λύρα ο Κώστας Σαβιολάκης και με το νταούλι ο Δημήτρης Ευθυμιάδης. Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν αυγά, τσουρέκια και αναψυκτικά ως ένα μικρό δείγμα ευχαρίστησης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κάψιμο του Ιούδα με τον Κουτρουδίτση Θεόδωρο να βάζει την φωτιά.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεσαίου Λαζαρίδης Αναστάσιος, ο Αντιδήμαρχος δήμου Ωραιοκάστρου Παναγιωτίδης Χρήστος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λαζαρίδης Γεώργιος,
Πολυχρωνίδης Ανέστης, Παπακωνσταντίνος Γεώργιος, Παραπανήσιος Γεώργιος, ο δημοσιογράφος από τους Πολίτες Ωραιοάστρου και διευθυντής του πρακτορείου FM 104,9 Παπαδάκης Κώστας και εκπρόσωποι του
πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρούδας <<Μέγας Αλέξανδρος>>.
Ευχαριστούμε την Αυγοδιατροφική Α.Ε Ν.Σάντα Κιλκίς για την προσφορά αυγών. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του!!

(Μ.Π.Σ Μεσαίου Θεσ/νίκης "ΝΕΑ ΚΟΤΥΩΡΑ")


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!