Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε πλοίο του Λιμενικού κοντά στη Χίο

Ένα ακόμη προκλητικό επεισόδιο με την τουρκική ακτοφυλακή σημειώθηκε σήμερα στο Αιγαίο. 

 

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος, κοντά στη Χίο, ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ξεκίνησε απειλητικές ενέργειες εναντίον του σκάφους του λιμενικού.

  

Σύμφωνα με το Politischios.gr, σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής που βρίσκονταν στο σημείο της διάσωσης, χωρίς να αποτρέψει νωρίτερα την είσοδο της λέμβου στην οποία επέβαιναν 40 περίπου άτομα στην ελληνική πλευρά, πέρασε τα σύνορα και ξεκίνησε απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου 611 που επίσης βρίσκονταν στην περιοχή.

 

Για αρκετή ώρα το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκονταν στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και με την αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες του Λιμενικού της Χίου αφενός δεν απάντησαν, αφετέρου κατάφεραν να περισυλλέξουν ασφαλώς όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι της Χίου.

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!