Πρόταση αγοράς και τελεσίγραφο

Επίσημη πρόταση για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με καταληκτική ημερομηνία απάντησης τις 15 του Μάη κατέθεσε στον Γιάννη Αλαφούζο το ασιατικό κονσόρτσιουμ με την κωδική ονομασία «Pan Asia investments» που έχει ως έδρα την Ελβετία και εκπροσωπεί ο πασίγνωστος από τη συμμετοχή του στα «deals» εξαγοράς των Μάνστεστερ Σίτι και Ρέντινγκ, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ.

Η έγγραφη πρόταση κατατέθηκε στον Γιάννη Αλαφούζο στις 28 Μαρτίου και αφού προηγουμένως είχαν γίνει ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με... απόσταση 13 εκατ. ευρώ, αλλά μέχρι χθες ο Ελληνας εφοπλιστής δεν είχε απαντήσει καν.

Αυτό το γεγονός ενόχλησε έντονα το ασιατικό κονσόρτσιουμ που χθες έστειλε επιστολή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τελεσίγραφο οριστικής απάντησης από τους «πράσινους» την 15η του Μάη.

Ο Πάιρο Πιεμπονγκσάντ είναι Ταϊλανδός επιχειρηματίας με τεράστια διαθέσιμα κεφάλαια και θεωρείται επιστήθιος φίλος του πασίγνωστου Ισραηλινού μεγαλοατζέντη Πίνι Ζαχάβι, με τον οποίο άλλωστε συνεχίζει ατύπως τη συνεργασία του στη βελγική Μουσκρόν.

Η πρόταση περιλαμβάνει:

Α) 13 εκατομμύρια ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο προσωπικά για την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ.

Β) 7,5 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης» στο Κορωπί.

Γ) «Χάρισμα» των 7 εκατομμυρίων που είναι δεσμευμένα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που «ανακυκλώνεται» από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ μέσω της NOVA.

Δ) Αμεση επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες της ομάδας.

Το οξύμωρο είναι ότι, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έτσι και τώρα, ο Γιάννης Αλαφούζος αγνοεί επιδεικτικά ακόμη και να απαντήσει, ενώ η ΠΑΕ «χαροπαλεύει».

Στο μεταξύ, ακόμη μία, τριπλή αυτή τη φορά, μαχαιριά στο βάναυσα κακοποιημένο κορμί του δέχτηκε χθες το μεσημέρι ο Παναθηναϊκός με το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ να ανακοινώνει επιβολή τιμωρίας -3 βαθμών στον σύλλογο σε περίπτωση που δεν πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του σε Τοτσέ, Εσιέν και Λέτο.

Οπερ σημαίνει ότι εάν οριστικοποιηθούν τα τρία -3 (σύνολο -9) τότε ο Παναθηναϊκός θα υποβιβαστεί αυτομάτως στη δεύτερη κατηγορία της χώρας, την ίδια στιγμή που παραμένει παγιωμένο ένα ακόμα -3 που σχετίζεται με την υπόθεση του Γενς Βέμερ.

Η διοίκηση της ΠΑΕ φρόντισε να διευκρινίσει ότι θα πληρώσει σήμερα κιόλας τις δόσεις που οφείλονται στους τρεις ποδοσφαιριστές, αλλά ακόμη κι αυτό να συμβεί ο σύλλογος έχει ήδη εξευτελιστεί για 120.000 ευρώ!

Διότι το ποσό που οφείλεται στον Τοτσέ δεν ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, για τον Λέτο φτάνει τις 50.000 ευρώ όσο είναι η δόση και για τον Εσιέν, ο οποίος βέβαια δύναται πλέον να ζητήσει, στην αυριανή εκδίκαση της υπόθεσής του, το σύνολο της οφειλής, ήτοι 250.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα σχεδόν με την ανακοίνωση αρκετοί οπαδοί της ομάδας μετέβησαν στα γραφεία της ΠΑΕ και ζήτησαν εξηγήσεις από τον πρόεδρο, Βασίλη Κωνσταντίνου, σε έντονο ύφος, ενώ τονίστηκε επίσης ότι σε περίπτωση που δεν πληρωθούν οι οφειλές και δεν σωθεί ο σύλλογος θα μοιραστούν με φέιγ βολάν στη Λεωφόρο τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις κατοικίας όλων των παραγόντων.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!