Σταθερά σε... συμμαχική γραμμή η ΝΔ

Αφού από το Σάββατο η Νέα Δημοκρατία ενημέρωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι είναι εμφανώς ταγμένη στο «άρμα» Τραμπ, Μέι, Μακρόν, επικροτώντας τις επιθέσεις στη Συρία, σήμερα, Κυριακή, ο Γιώργος Κουμουτσάκος έσπευσε να εγκαλέσει την κυβέρνηση για διπλωματική διγλωσσία.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στο Μαξίμου, μέσω ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι μολονότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας δεν βοήθησαν στην επίλυση της κρίσης, το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη του NATO αποδεικνύει πως όλα τα μέλη της Συμμαχίας εξέφρασαν στήριξη για τις επιδρομές.

Επανέλαβε, ακόμη, τη θέση της ΝΔ, η οποία ενστερνίζεται την άποψη ότι το καθεστώς του Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά και ότι τα συμμαχικά πλήγματα εναντίον του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος Άσαντ ήταν αναπόφευκτα μετά τις άκαρπες προσπάθειες που υπήρξαν στο μέτωπο της διπλωματίας, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για συσσωρευμένη ένταση στην περιοχή.

Χθες, στον απόηχο της πυραυλικής επίθεσης ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας στην Συρία πηγές της κυβέρνησης σχολίασαν στην ΕΡΤ ότι «Η επιχείρηση, όπως αναμενόταν, δεν βοήθησε στην επίλυση της συριακής κρίσης. Δεν είμαστε σήμερα ένα βήμα πιο κοντά σε ένα σημείο ισορροπίας».

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, «η χειρότερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι πολιτικές ηγεσίες είναι να οδηγήσουν τον κόσμο σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο».


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!