Τσίπρας: Δεν φοβόμαστε την Τουρκία. Να επιστρέψει τους Ελληνες στρατιωτικούς

Την διαβεβαίωση στον ελληνικό λαό ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ασφαλής με ισχυρές συμμαχίες και δεν υπάρχει κανένας λόγος για ανησυχία. τόνισε ότι η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά δεν φοβάται και κανέναν και κάλεσε την Τουρκία να αφήσει αυτή την στάση αφού δεν οδηγεί πουθενά.

Κάλεσε την Τουρκία να επιστρέψει τους Ελληνες στρατιωτικούς γιατί είναι άδικο να κρατούνται και όπως είπε όπως η Ελλάδα έχει επιστρέψει στρατιώτες στο παρελθόν το ίδιο περιμένει να πράξει και ο Τούρκος πρόεδρος.

Επίσης είπε: «Η Τουρκία εντείνει την προκλητικότητα της. Είναι δεδομένο ότι η στάση της αυτή σχετίζεται και με τις εξελίξεις στο εσωτερικό της και με την αναδιαμόρφωση των διεθνών σχέσεων που παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά, ειδικότερα γύρω από το συριακό. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε να αξιοποιούμε κάθε διπλωματικό δίαυλο. Ηδη η ομόθυμη στάση της ΕΕ και το αυστηρό μήνυμα αποτελεί πολύ σημαντική εξέλιξη για τα εθνικά μας θέματα. Για αυτό πρέπει να κλείσουμε τα θέματα με τους βόρειους γείτονές μας. Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής πιστεύω ότι κάνει ζημιά μια στείρα αντιπαράθεση. Πρέπει να διαχειριστούμε με ενότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία την τουρκική προκλητικότητα».

Για τις εκλογές και τον χρόνο που θα γίνουν τόνισε ότι: «Σε αντίθεση με τα όσα λέγονται οι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2019. Και εκεί θα διαψευστούν όλα αυτά τα δημοσκοπικά ευρήματα που κάνουν λάθος για την βούληση του λαού όπως έχουν κάνει και παλιότερα». Μίλησε επίσης για ιστορικά ρεκόρ στην οικονομία και μάλιστα σε όλους τους κλάδους της και αναφέρθηκε σε οικονομικού δείκτες που σύμφωνα με τον ίδιο αυξάνονται συνεχώς. Επίσης τόνισε την μείωση της ανεργίας κατά 7% και είπε ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, με την προσέλκυση των επενδύσεων οι οποίες αυξάνονται πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό.

Στην συνέχεια τόνισε: «Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα όχι για εφησυχασμό αλλά για να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να ξεπεράσουμε με επιτυχία αυτά τα τελευταία αλλά ίσως και πιο δύσκολα μέτρα του μαραθωνίου. Είναι βέβαιο ότι η επιβράβευση για την έξοδο από το πρόγραμμα θα είναι μεγάλη. Εξοδος σημαίνει και περισσότερη ελεύθερη στην άσκηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Ολοκληρώνουμε το αναπτυξιακό πλάνο και θα το στείλουμε στους θεσμούς.

Βασική κατεύθυνσή του είναι η δημοσιονομική σταθερότητα, η ενίσχυση των επενδύσεων, η δημιουργία φιλικότερου επενδυτικού περιβάλλοντος και η μισθολογική ενίσχυση των εργαζομένων και η προστασία τους από αθέμιτες πρακτικές.  Αυτό δεν το κάναμε επειδή μας το ζήτησαν αλλά είναι δική μας πρωτοβουλία.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα υπάρχει πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Είναι τελειωμένη υπόθεση. Κάποιοι κάνουν προσπάθειες για αν την αναστήσουν αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Μιλάμε για τις λεπτομέρειες μίας καθαρής εξόδου. Βασική και καίρια τεχνική προϋπόθεση για να έχουμε αίσιο τέλος είναι η έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός και αναμένω από όλους να εργαστείτε με αίσθημα ευθύνης. Τώρα κρίνεται η επιτυχία της κυβέρνησης και δεν θα δεχτώ καμία καθυστέρηση. Οποιος έχει αντίρρηση να μου το πει τώρα».


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!