Γιώργος Μπαλταδώρος: Το Μορφοβούνι υποδέχεται τον ήρωά του. To μεσημέρι η κηδεία

Οι σημαίες στο Μορφοβούνι κυματίζουν μεσίστιες. Αγήματα και πλήθος κόσμου είναι ήδη στην εκκλησία περιμένοντας τη σορό του αδικοχαμένου πιλότου.

Ανθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας έλεγαν, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ότι ο πατέρας του έχει καταρρεύσει, ενώ η μητέρα του είναι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο με μία μπλούζα του ήρωα πιλότου στην αγκαλιά και δεν θέλει ή δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του σμηναγού, η οποία είχε μιλήσει μαζί του πριν απογειωθεί για τη μοιραία πτήση. «Σ’ αγαπάμε, να προσέχεις. Ο Θεός μαζί σου», ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσε ο Γιώργος Μπαλταδώρος από την σύζυγό του, όπως αναφέρει το «Ε».

Η πτώση του Mirage 2000 – 5 πάγωσε όλη τη χώρα. Ο χαμός του ήρωα Σμηναγού συγκίνησε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Σήμερα ο Γιώργος Μπαλταδώρος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, εκεί όπου μεγάλωσε. Θα επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε για τελευταία φορά.

Στο χωριό που δεν εγκατέλειψε ποτέ, που πάντα επέστρεφε, για να δει τους συγγενείς του και να μοιραστεί μαζί τους χαρούμενες στιγμές, κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας που «χτύπησε» την οικογένεια Μπαλταδώρου.

Αβάσταχτες οι στιγμές που περνούν οι γονείς του και ο αδελφός του που ζουν μόνιμα εκεί.

Η σορός του πιλότου θα μεταφερθεί με C-130 στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. στη Λάρισα και εν συνεχεία θα οδηγηθεί με πομπή στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μορφοβουνίου όπου από τις 10.30 π.μ. θα τεθεί σε προσκύνημα.

Στην κηδεία αναμένεται να παρευρεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 2 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και η ταφή στο κοιμητήριο του Μορφοβουνίου όπου και ήταν η επιθυμία του για την τελευταία του κατοικία.

https://www.karditsalive.net/


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!