Καθυστερήσεις στις μισές ευρωπαϊκές πτήσεις λόγω βλάβης UPD

Μια τεχνική βλάβη στο Σύστημα Διαχείρισης Ενισχυμένης Τακτικής Ροής ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις στο 50% των ευρωπαϊκών πτήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) η τεχνική βλάβη ενδέχεται να προκαλέσει καθυστερήσεις περίπου στο 50% των σχεδόν 30.000 πτήσεων που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, δηλάδή σε περίπου 15.000 πτήσεις.

Στην ανακοίνωση του Eurocontrol αναφέρεται ότι «σήμερα, 29.500 πτήσεις αναμένονταν στο ευρωπαϊκό δίκτυο. Περίπου στις μισές εξ αυτών ενδέχεται να καταγραφούν καθυστερήσεις εξαιτίας μιας βλάβης στο Σύστημα Διαχείρισης Ενισχυμένης Τακτικής Ροής (ETFMS)».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το πρόβλημα με το σύστημα εντοπίστηκε και λαμβάνονται μέτρα που θα επιτρέψουν την επιστροφή στην κανονικότητα», ενώ εκτιμάται ότι η ομαλότητα θα αποκατασταθεί «έως αργά το βράδυ».

Όπως έγινε γνωστό, τα σχέδια πτήσης που είχαν κατατεθεί πριν από τις 12.26 ώρα Παρισιού χάθηκαν και ζητήθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες να υποβάλουν εκ νέου σχέδια πτήσης για όλα τους τα αεροσκάφη που δεν έχουν απογειωθεί.

Ήδη πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια προειδοποιούν το επιβατικό κοινό για προβλήματα που πιθανώς θα προκύψουν.

Το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ «Σχίπχολ» συνέστησε στους επιβάτες να ενημερώνονται σχετικά με την εξέλιξη των πτήσεών τους στον ιστότοπό του λόγω της βλάβης που ανέφερε ο Eurocontrol, κάνοντας λόγο για «πιθανές συνέπειες στις διαδικασίες αναχώρησης».

Με ανάρτηση στο Twitter, το αεροδρόμιο του Ελσίνκι ανακοίνωσε ότι «η κυκλοφορία μας αντιμετωπίζει καθυστερήσεις λόγω των προβλημάτων στα συστήματα @eurocontrol».

System failure @eurocontrol causes delays @HelsinkiAirport. Flights to and from Asia as well as domestic flights are operated as normally.

— Helsinki Airport (@HelsinkiAirport) 3 Απριλίου 2018

Επίσης το αεροδρόμιο των Βρυξελλών επισήμανε ότι οι αναχωρήσεις «θα περιοριστούν στις 10 ανά ώρα».

System failure @Eurocontrol: flights to/from #brusselsairport might be delayed this evening. Check your flight information on https://t.co/fiquDbMvUF or the Brussels Airport app and contact your airline should there be a problem. https://t.co/ySLTGzofDD

— Brussels Airport (@BrusselsAirport) 3 Απριλίου 2018

Για καθυστερήσεις προειδοπoίησαν τους επιβάτες και τα αεροδρόμια του Δουβλίνου, της Πράγας και της Κοπεγχάγης.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!