Οικολογία-Αλληλεγγύη: Στην Αθήνα για το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας ο Μ. Τρεμόπουλος Αύριο στη Θεσσαλονίκη σε συζήτηση για τους πολιτισμούς της
Πτολεμαίων 29Α , 54630 Θεσσαλονίκη, τηλ. / fax 2313 319770
Θεσσαλονίκη 23.11.2018
Στην Αθήνα για το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας ο Μ. Τρεμόπουλος
Αύριο στη Θεσσαλονίκη σε συζήτηση για τους πολιτισμούς της
Η συμμετοχή του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Μ. Τρεμόπουλου στο Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή φορά φέτος στην Αθήνα, αποτυπώνει τη σημασία που δίνει η Οικολογία-Αλληλεγγύη στα ζητήματα που απασχολούν τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και την πρόθεσή της να μεταφερθούν και να υλοποιηθούν συγκεκριμένες προτάσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων, η κοινωνική χρηματοδότηση, τα κέντρα στήριξης και οι αγορές Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας αποτελούν ζητήματα όχι μόνο προς συζήτηση και ευαισθητοποίηση περισσότερων συμπολιτών μας, αλλά και προς εφαρμογή, κάτω από την πίεση ενός ευρύτατου κινήματος.
Αλλά και η αυριανή συμμετοχή του Μ. Τρεμόπουλου στη συζήτηση για τη «Θεσσαλονίκη των πολιτισμών», που θα πραγματοποιηθεί στις 6.30μμ στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς του Δήμου Νεάπολης Συκεών είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος για τα ζητήματα ιστορίας, συνύπαρξης και ανεκτικότητας στην πόλη. Η συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διήμερου φεστιβάλ «SalonIC: Symbiosis ‘n’ Interculturality», που αποτελεί μία πρωτοβουλία του Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» και τριών παλαιών υποτρόφων του προγράμματος υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει σειρά δράσεων, όπως η ιστορική περιήγηση στην προσφυγική γειτονιά κατά μήκος των τειχών, μέσα από workshop που αφορούν διαφορετικές πτυχές της αστικής μας συνύπαρξης – Street Art, Comic και Ρομποτική, μέσα από βιωματικές performances από μεικτές ομάδες ντόπιων και προσφύγων καλλιτεχνών, αλλά και μέσα από μουσικά ακούσματα, με στόχο την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και του αμοιβαίου σεβασμού ανάμεσα σε διαφορετικές πολιτισμικές ομάδες της Θεσσαλονίκης.