Τα «Πρόσωπα της Άνοιξης» στα Πεύκα…

-Μουσικοαφηγηματική δραματοποιημένη παράσταση αύριο στα Πεύκα με τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής και παραδοσιακή ορχήστρα     


Άνοιξη η χιλιοτραγουδισμένη… Δεν υπάρχει ποιητής ή μουσικός που να μην έχει υμνήσει αυτή την εποχή του έτους, από τα πανάρχαια χρόνια έως σήμερα…
Είναι η εποχή που σηματοδοτεί τη γέννηση-αναγέννηση της φύσης, αφήνοντας πίσω της τη νεκρά φύση του χειμώνα, αλλά και η εποχή που κουβαλά μαζί της μεγάλα ιστορικά γεγονότα.
Τα «Πρόσωπα της Άνοιξης» θα… αποκαλυφθούν και θα παρουσιασθούν στο δήμο Νεάπολης-Συκεών σε μια ειδική εκδήλωση που θα γίνει στη Δ.Ε. Πεύκων. Πρόκειται για μια μουσικοαφηγηματική παράσταση που διοργανώνει το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης σε συνεργασία με τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πεύκων.
Αυτή θα γίνει με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήστου Μπαρτζόπουλου, με την σκηνοθέτιδα-ηθοποιό Ιωάννα Γεωργαντά να υπογράφει την επιμέλεια της παράστασης και τα κείμενα. Θα ερμηνευθούν δημοτικά τραγούδια με το δικό τους ιστορικό φορτίο, και τα οποία θα «δέσουν» με τη δημώδη και σύγχρονη λόγια ποίηση σε μια προσπάθεια σύνθεσης διαφορετικών τεχνών πάνω στο ίδιο θέμα.  
Η παράσταση θα ανεβεί αύριο, Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΕΛΑΣΑΛ.


Πηγή: www.dimosneapolis-sykeon.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!