Ο Mozart μάγεψε και εντυπωσίασε χιλιάδες λιλιπούτειους μαθητές! Μαθητές του δήμου Νεάπολης-Συκεών παρακολούθησαν χθες αλλά και σήμερα δωρεάν τη διαδραστική μουσική παράσταση «Εγώ, ο Μότσαρτ» της Κ.Ο.Θ.




Ο Mozart μάγεψε και εντυπωσίασε χιλιάδες λιλιπούτειους μαθητές!
-Λαμπερή πρεμιέρα για τη νέα διαδραστική μουσική παράσταση «Εγώ, ο Μότσαρτ» της Κ.Ο.Θ. με 1.410 εκστασιασμένους μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών - Δωρεάν παραστάσεις και αύριο (σήμερα) για άλλους 2.060 μαθητές του δήμου

«Οι Γάμοι του Φίγκαρο», «Η Απαγωγή από το Σεράι», πασίγνωστες συμφωνίες, σονάτες και κοντσέρτα του κορυφαίου συνθέτη Wolfgang Amadeus Mozart, έργα- σταθμοί στη μουσική του πορεία και στην ιστορία της μουσικής γενικότερα, καθήλωσαν σήμερα το πρωί 1.410 μαθητές από 31 συνολικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία (Α΄, Β΄, Γ΄ Τάξεις) του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που κατέκλυσαν την Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και παρακολούθησαν με έκδηλο ενθουσιασμό την πρεμιέρα της διαδραστικής μουσικής παράστασης «Εγώ ο Μότσαρτ» της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, που παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά στο κοινό.
Υπό το εκστασιασμένο βλέμμα και το θερμότατο χειροκρότημα των μικρών θεατών, ο Μότσαρτ και η αδερφή του Νάνερλ, μέσα από ένα ευφάνταστο και διασκεδαστικό κείμενο, παρουσίασαν επί σκηνής κάποια από τα έργα του μεγάλου δημιουργού, αποκαλύπτοντας στα ενθουσιασμένα παιδιά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκαν, χαρίζοντάς τους τη μοναδική και μαγευτική ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά τις συνθέσεις του από την εξαιρετική Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ευκαιρία θα έχουν αύριο το πρωί άλλοι 2.060 μαθητές από 13 συνολικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία (Α΄, Β΄, Γ΄ Τάξεις) του δήμου Νεάπολης-Συκεών που θα βρεθούν την Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ..
Πρόκειται για τη διαδραστική μουσική παράσταση «Εγώ ο Μότσαρτ» που αποτελεί το δεύτερο σκέλος του πρωτοποριακού προγράμματος «Μουσική Παιδεία στα σχολεία» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του δήμου με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ). Μία πρωτοποριακή ιδέα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, που τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή σε συνεργασία με τη διοίκηση της Κ.Ο.Θ., σε συνέχεια και της τετράχρονης επιτυχημένης του συνεργασίας με το Κ.Θ.Β.Ε. και το δωρεάν πρόγραμμα «Θεατρικής Παιδείας και Αγωγής στα σχολεία», και δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου να παρακολουθήσουν συναυλίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις της Κ.Ο.Θ. εντελώς δωρεάν, με το συνολικό κόστος να καλύπτεται εξολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.
Περισσότεροι από 4.500 μαθητές 42 σχολείων του δήμου παρακολούθησαν ήδη, με τεράστιο ενθουσιασμό και τις καλύτερες εντυπώσεις, τη μουσικοθεατρική παράσταση «Πάμε Ορχήστρα!», ένα επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-συμφωνική κωμωδία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε., τον Οκτώβριο και τον Φεβρουάριο στην πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Συκεών και στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!