13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής: «Η Μαθητική Καινοτομία στην εποχή του κορωνοϊού - 13ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής»

 


13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

 

 «Η Μαθητική Καινοτομία στην εποχή του κορωνοϊού -
13ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής»

Ο κορονοϊός μας…εμπνέει

Μπορεί τα μαθήματα να γίνονται εδώ και μήνες μέσω της τηλεκπαίδευσης, ωστόσο η  τεχνολογία, η ευρηματικότητα των μαθητών, το μεράκι και το ταλέντο τους έδωσαν και φέτος σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την Ανθρωπότητα, όχι μόνο καινοτόμες εφαρμογές, και πρωτότυπες εργασίες, αλλά κυρίως την ελπίδα ότι η δραστήρια και μαχητική νέα γενιά μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον.    

Εφαρμογές ρομποτικής, παιχνίδια,  ασκήσεις γυμναστικής αλλά και μελέτες με αντικείμενο την  πανδημία και το αποτύπωμά της στην καθημερινότητά μας ή εμπνευσμένες από αυτές, παρουσιάζουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων που παίρνουν μέρος στο 13οΜαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής.

Για 13η συνεχή χρονιά , στο πλαίσιο του Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής που γίνεται για 2η φορά διαδικτυακά, από τις 20 έως τις 23 Απριλίου, οι μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας  παρουσιάζουν περισσότερες από 100 ερευνητικές εργασίες , από 80 σχολικές μονάδες και συμμετέχουν εξ αποστάσεως σε ένα τριήμερο εκπαίδευσης, καινοτομίας, διάδρασης και ευρηματικότητας περισσότεροι από 900 μαθητές και 190 εκπαιδευτικοί

Οι μαθητές αντιμετωπίζουν την πανδημία

Ένα καινοτόμο αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού σχολικών αιθουσών δημιούργησαν οι μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου του ΑΠΘ.

Μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας προτείνουν ένα ρομπότ που δίνει ανέπαφα αντισηπτικό στους χρήστες.

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Αθανασίου  παρουσιάζει σύστημα καταμέτρησης ατόμων εντός των καταστημάτων, ώστε να πληρούνται οι όροι  αποφυγής συνωστισμού. Παράλληλα γίνεται και θερμομέτρηση πελατών.

Μία εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης από το Γυμνάσιο Ελληνογαλλικής σχολής Καλαμαρί υπόσχεται να δώσει λύση αναγνώρισης χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις λόγω της πανδημίας.

Η επανάσταση του 1821 , 200 χρόνια μετά με το πρίσμα της τεχνολογίας

Εφαρμογές, ιστοσελίδες, αλλά και παιχνίδια εμπνευσμένα από την Επανάσταση του 1821. Οι μαθητές συνδυάζουν τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές για την ιστορία, μεταφέροντάς την έτσι  στη δική τους και στις επόμενες γενιές…

·        Στην κατηγορία εφαρμογές  έχουμε την εργασία Η επανάσταση του 1821 μέσα από το Scratch του 7oυ Σχολείου Αμπελοκήπων και το έργο 1821-Τέσσερα ψηφία «ξεσηκώνονται» για να «προγραμματίσουν» την Επανάσταση από το Δημοτικό Σχολείο Φρυγανιώτη. Επίσης η ομάδα μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείουεμπνέονται και δημιουργούν μία ιδιαίτερη εφαρμογή για το 1821 και την Ελληνική Επανάσταση

·        Στην κατηγορία Gamelandέχουμε το Δωμάτιο Απόδρασης 1821 από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας. Επιπλέον παιχνίδια scratch εμπνευσμένα από το 1821 έχουμε από το 2ο Δημοτικό Σχολείο  και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων.

·        Στην κατηγορία  websites έχουμε τους μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς που μας παρουσιάζουν την εργασία τους με τίτλο Ταξιδεύοντας προς την Ελευθερία Ιστορικός περίπατος σε πρόσωπα και γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ενας ιδιαίτερος Ιστότοποςπαρουσιάζεται, με τίτλο «Το 1821 στα παλιά αναγνωστικά του Δημοτικού Σχολείου» από  9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. Ενώ μία σύμπραξη σχολείων της Πιερίας - 2οΔημ Σχολείο Κολινδρού, 2οΔημ Σχολείο Λιτοχώρου- 9ο Δημοτικό Σχολείο Κότρινας και Δημοτικό Σχολείο Ελάφου-Εξοχής μας μεταφέρουν στο 1821 στα παλια αναγνωστικά. Τέλος το Γυμνάσιο Φρυγανιώτη μας βάζει στο κλιμα για την μεγάλη γιορτή της Ελευθερίας.

 

Όλο το πρόγραμμα του Συνεδρίου

https://www.noesis.edu.gr/wp-content/uploads/2021/03/synedrio-program-3.pdf

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!