Ανακοίνωση - απάντηση Παντελή Τσακίρη περί ΔΕΥΑΩ, πόρισμα ΕΑΔ με πολλούς αποδέκτες

 


Ανακοίνωση - απάντηση πριν απο λίγο, απο τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προς πολλούς αποδέκτες σχετικά με το πόρισμα της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας και την ΔΕΥΑΩ. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση:

"Ας το πάρουμε λοιπόν από την αρχή!

1. Το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας λαμβάνει εμπιστευτικό πρωτόκολλο, ενημερώνονται οι κατά το νόμο αρμόδιοι και διαβιβάζεται στον αποκέντρωση διοίκηση Μακεδονίας Θράκης για τυχόν πειθαρχική ευθύνη των αιρετών. Συνεπώς η διαδικασία είναι ακόμα σε εξέλιξη και όφειλε ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο κ. Αταμιαν, ότι ΔΕ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Εγώ ως όφειλα, ενημέρωσα το δημοτικό συμβούλιο για την εξέλιξη της υπόθεσης. Οι συνεργάτες & συνοδοιπόροι του κ. Αταμιάν, είτε δεν τον ενημέρωσαν, άρα δεν είναι καλοί συνεργάτες, είτε τον ενημέρωσαν και τώρα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Εγώ λοιπόν το ξανά λέω: ΕΠΡΑΞΑΝ ορθότατα τα μέλη του ΔΣ και ψήφισαν ΝΑΙ στη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης. Οτιδήποτε άλλο είναι ευθεία προσβολή στους κατοίκους του Μελισσοχωρίου και της Λητής διότι σήμερα ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή, αυτό της αποχέτευσης δε θα ήταν υπό υλοποίηση! Και να αποδοθούν ευθύνες, ΠΑΛΙ το ίδιο θα έπρεπε να κάνει το ΔΣ της ΔΕΥΑΩ.
Η άσκηση διοίκησης θέλει τολμηρές αποφάσεις για τόσο δύσκολα ζητήματα και όχι υπεκφυγές και αστειάκια.
Ερωτώ ευθέως, αν ήταν λάθος η απόφαση, τότε ο κ. Μαρμαρίδης θα είναι υποψήφιος με τον κ. Αταμιαν; Αναμένουμε την απάντηση του!
Και ένα δεύτερο ερώτημα:
Ο κ. Δίγκαλης Θωμάς, πρώην αντιδήμαρχος Καλλιθέας, που έδωσε μάχη να καταδικάσει τον κ. Μαρμαρίδη και τον κ. Λαζαρίδη ως μάρτυρας κατηγορίας στο ποινικό δικαστήριο του περασμένου Μαρτίου για τα πεπραγμένα της διοίκησης Σαραμάντου επί Δήμου Καλλιθέας, θα είναι συνυποψήφιοι και μάλιστα στην ίδια δημοτική ενότητα;
Εγώ, μιλώντας προσωπικά, πιστεύω, όπως αποφάσισε και το δικαστήριο, οτι ειναι αθώοι. Πιστεύει το ίδιο και ο κ. Αταμιαν με τον κ. Δίγκαλη; Αν ναι, αναμένω τη δημόσια συγνώμη τους για τον διασυρμό των ανθρώπων που έκαναν τελικά τη δουλειά τους.
Πάμε παρακάτω:
2. Η ΕΑΔ, θεώρησε ως «τεχνητή» κατάτμηση τις αναθέσεις για την προμήθεια των χημικών υλικών. Ενώ λοιπόν το CPV (Το CPV δημιουργεί ένα σύστημα ενιαίας ταξινόμησης για δημόσιους διαγωνισμούς το οποίο βοηθά στην τυποποίηση των αναφορών που χρησιμοποιούνται από τις αναθέτουσες αρχές για την περιγραφή των δημοσίων συμβάσεων) είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, η υπηρεσία εισηγήθηκε ότι μπορεί να γίνει χωριστή ανάθεση, όπως και έγινε στην εταιρία SARDI IKE, ιδιοκτησίας του κ. Σαραμάντου. ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΓΑΒΟΤΣΗ - ΑΤΑΜΙΑΝ και προεδρίας της ΔΕΥΑ Νίκου Παπαδόπουλου. Τι, όχι ; Ο κ. Τσακαλίδης δεν το γνώριζε αυτό; Δεν το πήρε χαμπάρι; Η έκανε ότι δεν το γνωρίζει ; Τελικά έκαναν ΚΑΙ αυτοί λάθος; Εγώ θεωρώ ότι έπραξαν σωστά. Τι, όχι; Αν έκαναν λάθος, προς τι το περισπούδαστο ύφος του επικεφαλής για αναζήτησή με το ζόρι ευθυνών δικών μου.
Για να είμαστε ξεκάθαροι, ΕΓΩ δεν λιποτάκτησα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ και αναλαμβάνω ΟΛΕΣ τις ευθύνες, ακόμα και αυτές που δεν μου αναλογούν. Τέτοια εντολή πήρα από τους πολίτες. Και στα δύσκολα, ανέλαβα ΕΓΩ τη διοίκηση της ΔΕΥΑ για να δρομολογήσω την ομαλή μετάβαση στον κ. Μαρμαρίδη, για τον οποίο εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν ένας καλός πρόεδρος.
Τους «ανεύθυνους» μπορείτε να τους αναζητήσετε αλλού. Και ξέρετε καλά ποιοι είναι.
Οι συνεργάτες μου και εγώ θα προχωρήσουμε με γνώμονα την ευθύνη που έχουμε αναλάβει απέναντι στον τόπο και τους ανθρώπους του. Θα προχωρήσουμε με έργα για τον τόπο που μας αξίζει! Και θα πετύχουμε, σε πείσμα ορισμένων που δεν έχουν να προτείνουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ και απλά “ψιθυρίζουν”."


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!