Σύσκεψη στον ΟΑΣΘ με στελέχη της ΕΑΔ για την καθυστέρηση της ψηφιακής αναβάθμισής του. Κίνδυνος να επαναληφθεί το ναυάγιο της υποθαλάσσιας


Σύσκεψη έγινε χτες στα γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης με στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Στη σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν από πλευράς του ΟΑΣΘ ο πρόεδρος του Κων. Ταγγίρης, οι διευθυντές και ο νομικός σύμβουλος και από την πλευρά της ΕΑΔ τέσσερα στελέχη.
Τα στελέχη απηύθυναν συγκεκριμένες ερωτήσεις με θέμα το έργο ψηφιακής αναβάθμισης του ΟΑΣΘ και  οι λόγοι για τους οποίους καθυστερεί η υλοποίηση της σύμβασης, η οποία έχει υπογραφεί ήδη από το 2017.
Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής τα στελέχη της ΕΑΔ ζήτησαν και πήραν αντίγραφα συμβάσεων που έχει συνάψει ο ΟΑΣΘ με συγγενές αντικείμενο.
Στη διάρκεια της σύσκεψης σύμφωνα με πληροφορίες,  αρκετές φορές τονίστηκε ο κίνδυνος να επαναληφθεί το ναυάγιο της υποθαλάσσιας αρτηρίας Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργολήπτες, βάσει της σύμβασης είναι δυνατό να αποζημιωθούν χωρίς να παραδώσουν το έργο, επικαλούμενοι καθυστερήσεις οι οποίες συνεχίζονται χωρίς δική τους ευθύνη.
Από την πλευρά του ο Κων. Ταγγίρης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις της ΕΑΔ και παρέθεσε όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, πολλές από τις οποίες οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες, όπως η αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, λόγω της παραίτησης Καραμανλή, οι αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ του ΟΑΣΘ κλπ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!