Ομάδα ζωγραφικής "ΚΑΛΛΙΣΤΩ" του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Νεοχωρούδας: Ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται, μεγαλώνει, εκφράζεται

 


Στην χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του συγγραφέα Παναγιώτη Ασημεόνογλου με τίτλο «Ζήσε σαν τον Ζορμπά-Η απόλυτη ελευθερία ως τρόπος ζωής» την  εκδήλωση πλαισίωσε η ομάδα ζωγραφικής "ΚΑΛΛΙΣΤΩ" του ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νεοχωρούδας.


Ποια είναι η ομάδα ζωγραφικής "ΚΑΛΛΙΣΤΩ";

Μια παρουσίαση της ομάδας ζωγραφικής "ΚΑΛΛΙΣΤΩ" δεν θα μπορούσε να μη γίνει απο την   υπεύθυνη εικαστικό της ομάδας  Έφη Μπόζια, η οποία αναφέρει:

"Η ομάδα ζωγραφικής του Ι.ναού Αγ Νικολάου Νεοχωρούδας με το όνομα "ΚΑΛΛΙΣΤΏ " ξεκίνησε το 2017 με υπεύθυνη την εικαστικό κ.Μπόζια Έφη έχοντας την υποστήριξη του ιερέα π.Στυλανου Κατσιφού και του σημερινού προέδρου της κοινότητας Νεοχωρούδας κ. Χρήστου Σαραμούρτση .
Ήταν η συνένωση πολλών ανθρώπων που αγαπούν την τέχνη της ζωγραφικής όπου μέσα από μεθοδικη δουλειά έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα όρια του Δήμου Ωραιοκάστρου και να συμμετέχει ως ομάδα σε εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχοντας κατακτήσει επαίνους και διακρίσεις αρκετά από τα μέλη της, σε πανελλήνιους διαγωνισμούς .
Στo πλαίσιo της κοινωνικής δράσης έχουν δημιουργηθεί εικαστικά έργα πάνω σε τενεκεδες τυριού κυρίως με παραδοσιακά θέματα λαϊκής τέχνης όπου κοσμούν πολλά κεντρικά σημεία του χωριού της Νεοχωρούδας, όπως επίσης έχουν χαριστεί έργα τέχνης για ενίσχυση κοινωνικών ομάδων και Συλλόγων . Είναι μια "παρέα" η οποία έχει ξεπεράσει τα όρια της απλής εκμάθησης και έχει γίνει ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος εξελίσσεται, μεγαλώνει , ακολουθώντας τον δρόμο της έκφρασης μέσα από τα χρώματα, τις τεχνοτροπίες , το ομαδικό πνεύμα και της διαρκούς αναζήτησης."

Μερικά απο τα έργα που παρουσιαστικαν στην χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου «Ζήσε σαν τον Ζορμπά-Η απόλυτη ελευθερία ως τρόπος ζωής»










Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!