Άτυχη η Εθνική πόλο, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο. Έχασε στα πέναλτυ απο τους Ούγγρους


Στον μεγαλύτερο και σπουδαιότερο αγώνα της η Εθνική πόλο αντιμετωπίζει την Ουγγαρία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο  που διεξάγεται στη Φουκουόκα στην Ιαπωνία

Η ομάδα μας για πρώτη φορά στην ιστορία της διεκδίκησε το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική Ελλάδος που έχασε στα πέναλτυ 4-3 με ένα γκολ διαφορά.ύστερα απο την ισοπάλία 10-10 στον κανονικό αγώνα. Η Εθνική ομάδα ήταν άτυχη στο τέλος του αγώνα οταν στην τελευταία επίθεση πριν την λήξη του αγώνα δεν μπόρεσε να πετύχει τέρμα που θα την έδινε την ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι. ετσι το παιχνίδι πήγε στα πέναλτυ όπου ο Ούγγρος τερματοφύλακας με τις 4 αποκρούσεις του εδωσε την ευκαιρία στους συμπατριώτες του να πανηγυρίσουν το χρυσό μετάλλιο.

Μετά τα τρία χάλκινα που έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα η Εθνική ομάδα έρχεται αυτό το ασημένιο μετάλλιο να προστεθεί στην συλλογή της.

Στα ημιτελικά η  Ουγγαρία επικράτησε στον ημιτελικό της Ισπανίας με 12-11, ενώ η Ελλάδα διέλυσε την Σερβία με 13-7 για να φτάσει στον τελικό.

Για την ιστορία να αναφέρουμε οτι η εθνική μας έχει νικήσει τους Μαγυάρους μόλις οκτώ φορές σε 91 παιχνίδια και πήρε και 6 ισοπαλίες.

Η Ουγγαρία θεωρείται μια απο τις παραδοσιακές δυνάμεις του πόλο με μεγάλες διακρίσεις σε Παγκόσμια πρωταθλήματα (3 χρυσά, 7 ασημένια και 1 χάλκινο).

Σύγγνωμη απο τους παίκτες του και τον κόσμο, ζήτησε ο κοουτς Θοδωρής Βλάχος, συγκινημένος, για την απόφασή του να πάρει ταιμ αουτ στο τέλος του παιχνιδιού (37'') σε ένα κλέψιμο των παικτών της εθνικής. "Το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου" ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ.








Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!