ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης: 50 χρόνια μετά, ο αγώνας συνεχίζεται!

 


50 χρόνια μετά, ο αγώνας συνεχίζεται!


Μισός αιώνας συμπληρώθηκε από την ηρωική εξέγερση στο Πολυτεχνείο, η οποία σήμανε την αρχή του τέλους για τη δικτατορία των συνταγματαρχών.

Μισός αιώνας και τα συνθήματα για Δημοκρατία, Ελευθερία, Κοινωνική Δικαιοσύνη παραμένουν επίκαιρα.

Μισός αιώνας και η νεολαία εξακολουθεί να εμπνέεται από τους εξεγερμένους του 1973 καθώς βλέπει να της κλέβουν το μέλλον και να καλείται να παλέψει ξανά για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.

Μισός αιώνας και ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη συνεχίζεται καθώς διάφοροι αναθεωρητικοί κύκλοι επιχειρούν να υποβαθμίσουν και να αμφισβητήσουν την Ιστορία.

Μισός αιώνας και σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπλέκει τη χώρα στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και αλλού.

 

Τις μέρες του ξεσηκωμού στην πρωτεύουσα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στη Θεσσαλονίκη έδιναν τον δικό τους αγώνα καταλαμβάνοντας το κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τιμώντας την 50η επέτειο της εξέγερσης κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των αγωνιστών και των αγωνιστριών της Δημοκρατίας, μπροστά στην είσοδο του Πολυτεχνείου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!