Στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο συμμετείχε και φέτος ο Δήμος Ωραιοκάστρου

 


Στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο συμμετείχε και φέτος ο Δήμος Ωραιοκάστρου

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την επέτειο υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στα Συμμαχικά Κοιμητήρια «Ζέιτενλικ».

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετέχει στις εκδηλώσεις με πρωτοβουλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, στο πλαίσιο των ενεργειών που κάνει η δημοτική αρχή, με σκοπό να αναδειχθούν τα οχυρά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που εντοπίζονται σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου.


Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, κατέθεσε στεφάνι στο Ελληνικό Μνημείο των Συμμαχικών Κοιμητηρίων, αποτίνοντας φόρο τιμή στους πεσόντες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ωραιοκάστρου υλοποίησε προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης - Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας ΟΤΑ (ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ), με αντικείμενο την έρευνα και συγκέντρωση στοιχείων και δεδομένων ιστορικής περιόδου Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!