Δήμος Ωραιοκάστρου και δήμος του Detmold γιόρτασαν 10 χρόνια απο την αδελφοποίησή τους. (φώτο)

  


Ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Δήμος Detmold της Γερμανίας γιόρτασαν σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων στο κτίριο Παύλου Μελά  τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την αδελφοποίησή τους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και την παρουσία των δημάρχων του δήμου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη και του δήμου Detmold Φράνκ Χίλκερ. Τον δήμαρχο του Detmold συνόδευε και αντιπροσωπεία απο την γερμανική πόλη.

 Για την ιστορία να αναφερθεί οτι οι Δήμοι Ωραιοκάστρου και Detmold το 2013 υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας και από τότε συνεργάζονται σε διάφορα θέματα, ανταλλάσσοντας υπηρεσιακή τεχνογνωσία. Κύριοι τομείς της μεταξύ τους συνεργασίας είναι οι ανταλλαγές νέων με πληθώρα μαθητών και νέων να έχουν συμμετάσχει έως και σήμερα σε προγράμματα Εrasmus, βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και ανακύκλωσης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των τριών γυναικείων συλλόγων: «Αρίστη» Σύλλογος Γυναικών Ωραιοκάστρου, «Pick Art» και «Ελληνογερμανικός Σύλλογος Φιλίας του Δήμου Detmold».

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο δημοσιογράφος Θάνος Χερχελετζής και η Μαρία Βασιλειάδου εκπρόσωπος της Ελληνογερμανικής συνέλευσης. 



















Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!