Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου: “Περπατώ και γνωρίζω: Αιγές, η βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων στους αιώνες”

 


"Περπατώ και γνωρίζω: Αιγές, η βασιλική πρωτεύουσα των Μακεδόνων στους αιώνες"

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια του προγράμματος «Περπατώ και γνωρίζω», διοργανώνει επίσκεψη στις Αιγές και την Βέροια την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024.
Η συνάντηση για την αναχώρηση θα γίνει στο Κονταξοπούλειο Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου στις 07:30. Στη συνέχεια με λεωφορείο θα κατευθυνθούμε προς τις Αιγές, όπου θα επισκεφτούμε το Κεντρικό Μουσειακό Κτήριο του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών. Ακολούθως, θα επισκεφτούμε τους Βασιλικούς Τάφους, ενώ μετά από περπάτημα περίπου μισής ώρας θα καταλήξουμε στο Ανάκτορο των Αιγών. Την εκδρομή θα συνοδεύσει επαγγελματίας ξεναγός.
Μετά την ξενάγηση στις Αιγές, θα κατευθυνθούμε προς την Βέροια, όπου θα γευματίσουμε. Ο Σύλλογος έχει κάνει μια πρώτη συνεννόηση με το εστιατόριο “Απ’ αλλού” στο κέντρο της πόλης ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των συμμετεχόντων, ωστόσο η συμμετοχή είναι προαιρετική. Η επιστροφή στο Ωραιόκαστρο εκτιμάται γύρω στις 19:00.
Το κόστος για την κάλυψη των εξόδων του λεωφορείου και της ξεναγού ανέρχεται στα 15€/άτομο, ενώ στα 35€/άτομο ανέρχεται το κόστος για όσους επιλέξουν να συμμετέχουν στο γεύμα.
Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της ασφάλειας του.
Οι συμμετέχοντες επιβάλλεται να φορούν κατάλληλα ενδύματα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Απαραίτητα θα είναι τα κατάλληλα υποδήματα, ιδιαίτερα εφόσον προηγηθούν βροχές (λόγω πιθανών τμημάτων με νερά).
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και για την συμμετοχή είναι απαραίτητη η δήλωση σας μέχρι και την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 στα τηλέφωνα:
697 966 5965, 6936 076 595 (τηλέφωνο ή SMS)
είτε με e-mail στο peposo2011@gmail.com.
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Η τελική κατάσταση συμμετεχόντων θα οριστικοποιηθεί την παραμονή της δράσης και θα ενημερωθούν άπαντες σχετικά.
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή.
Οι πρωτοβουλίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής, αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας - γνωριμίας μεταξύ των πολιτών.
Η συμμετοχή στη δράση συνιστά αποδοχή του παραπάνω πλαισίου ευθυνών και αποκλείονται όσοι δεν συμμορφώνονται.
Για οποιαδήποτε πληροφορία:
e-mail: peposo2011@gmail.com
https://www.facebook.com/perivallontikosoraio


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!