Πέτρος Αταμιάν: Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί ημέρα ευαισθητοποίησης και δράσης


 Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί ημέρα ευαισθητοποίησης και δράσης

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Ωραιοκάστρου «ΜΑΖΙ για τον τόπο μας» Πέτρος Αταμιάν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι ημέρα αφύπνισης. Μας υπενθυμίζει έντονα ότι τόσο η προστασία του, όσο και ο σεβασμός στη βιοποικιλότητα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο στον τόπο μας, καθώς ζούμε σε έναν δήμο πλούσιο σε φυσικές ομορφιές, τις οποίες όμως πρέπει να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες όπως:

 

ü Ανάδειξη των περιοχών φυσικού κάλλους του δήμου μας, όπως η λίμνη «Παναγιώτης Ισχνόπουλος», το πάρκο Καλόγερος, το Ανοιχτό θέατρο «Τσούκες» και άλλων περιβαλλοντικών σημείων

ü Δημιουργία  πάρκων τσέπης, βάσει των αναγκών κάθε γειτονιάς και αισθητική ανάπλαση των εισόδων του δήμου μας

ü Θεσμοθέτηση του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου»

ü Υιοθέτηση δράσεων με τη συμμετοχή μαθητών και φορέων με στόχο την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα, όπως η ανακύκλωση και η κυκλική οικονομία.

ü Ενέργειες για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δημοτικών κτιρίων και χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αυτά.

 

Ο τόπος μας είναι ένας ευλογημένος τόπος. Χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πόλη ανθεκτική στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και γι’ αυτό οφείλουμε όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά να διαμορφώσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και να αναλάβουμε δράση.

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!