Πάρης Τσογκαρλίδης: «Με την ουρά στα σκέλια» η ακύρωση της απόφασης της πρόσφατης εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ «ορμή.όραμα.ομάδα» ΠΑΡΗ ΤΣΟΓΚΑΡΛΙΔΗ

«Με την ουρά στα σκέλια» η ακύρωση της απόφασης της πρόσφατης εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη

Μετά από την προσφυγή της δημοτικής μας παράταξης στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά της υπ’αριθ. πρωτ. 162/22.04.2024 απόφασης με την οποία εξελέγη πρόσωπο προς πλήρωση της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη ήρθε χθες 28.05.2024 στο Δημοτικό μας Συμβούλιο προφορική εισήγηση για την ανάκληση της.  Υπενθυμίζουμε ότι στην συζήτηση που λήφθηκε  η απόφαση ευτελίζοντας τον θεσμό του συμπαραστάτη του Δημότη αποχωρήσαμε θέλοντας να μην νομιμοποιήσουμε την διαδικασία που ακολουθήθηκε.

«Δικαιωνόμαστε από τις εξελίξεις που εμείς προκαλέσαμε καθώς οφείλαμε με κάθε τρόπο να δείξουμε την αντίθεση μας στον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, που έμμεσα υποβάθμιζε τον σπουδαίο θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη», τόνισε ο κύριος Τσογκαρλίδης κατά την εκκίνηση συζήτησης του θέματος.

Η διοίκηση πλέον θα ακολουθήσει κατά γράμμα την εγκύκλιο και θα επαναλάβει την διαδικασία ως οφείλει. «Χθες επικυρώσαμε την λήψη απόφασης καθορισμού του περιεχομένου της προκήρυξης και αναμένουμε την συμμετοχή των συμπολιτών μας στην διαδικασία και την εκλογή του συμπαραστάτη με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία», τονίζει ο κύριος Τσογκαρλίδης.

Παραμένοντας πιστοί στις αρχές μας και σεβόμενοι την ψήφο των συνδημοτών μας, είμαστε απέναντι στην κακοδιοίκηση και θα ενημερώνουμε τους πολίτες με κάθε πρόσφορο τρόπο για τα πεπραγμένα του δήμου. Αυτόν τον ρόλο έχει βάσει νόμου και ο συμπαραστάτης του δημότη, που η διοίκηση επιχείρησε να υποβαθμίσει και απολογούμενη επανέρχεται στην ορθή διαδικασία τόσο επί της νομιμότητας όσο και επί της ουσίας.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!