Ρεκόρ συμμετοχών στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Εκπαιδευτικού Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού «Το μάθημα…παιχνίδι» του ΕΚΟΜΕ

 


Ρεκόρ συμμετοχών στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Εκπαιδευτικού Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού «Το μάθημα…παιχνίδι» του ΕΚΟΜΕ

 
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του πρωτότυπου και δημοφιλούς στη σχολική κοινότητα διαγωνισμού που έκανε το μάθημα παιχνίδι για τέταρτη συνεχή χρονιά!
Ομάδες μαθητών όλων των τάξεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου πήραν μέρος φέτος στον Διαγωνισμό δημιουργώντας, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, ευφάνταστα επιτραπέζια και ψηφιακά παιχνίδια. Ο αριθμός των συμμετοχών φέτος εκτοξεύθηκε: υποβλήθηκαν 148 ολοκληρωμένα παιχνίδια, από τα οποία 104 επιτραπέζια και 44 ψηφιακά (αύξηση 130% σε σχέση με τα 64 παιχνίδια της προηγούμενης χρονιάς). Εντυπωσιακή ήταν φέτος και η είσοδος των σχολείων της Κύπρου, με 42 υποβολές από σχολεία όλων των βαθμίδων. Η ενθουσιώδης συμμετοχή της σχολικής κοινότητας αναδεικνύει ακόμη μια φορά ότι μπορούν να γίνουν θαύματα στο σχολείο όταν υπάρχει κίνητρο, συνεργασία και συλλογική προσπάθεια.   
Ο διαγωνισμός έχει στόχο την προαγωγή της παιχνιδοκεντρικής μάθησης και της συνεργατικής δημιουργικής δραστηριότητας στο σχολικό περιβάλλον. Μέσα από την ενεργητική εμπλοκή των μαθητών, η διαδικασία δημιουργίας παιχνιδιού συνδέεται με συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους και συνεισφέρει στην καλλιέργεια ομαδοσυνεργατικού πνεύματος και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης, της φαντασίας, του ψηφιακού γραμματισμού, υπολογιστικών κι άλλων δεξιοτήτων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί εξοικειώνονται με τη σχεδίαση παιχνιδιού, έναν δυναμικό επαγγελματικό και συγχρόνως ακαδημαϊκό κλάδο, που γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη στη χώρα και διεθνώς.
Θερμά συγχαρητήρια στις ομάδες των σχολείων που βραβεύθηκαν και σε όλες τις ομάδες μαθητριών/-τών και τις/τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν, για το μεράκι, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση, το περίσσεμα χρόνου και ψυχής που αφιέρωσαν! Δείτε τα βραβεία του διαγωνισμού για το σχολικό έτος 2023-2024 εδώ.
Ραντεβού την ερχόμενη σχολική χρονιά – μείνετε συντονισμένοι το φθινόπωρο για την ανακοίνωση του 5ου διαγωνισμού!
Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, σε συνεργασία με την Ομάδα Εκπαιδευτικών για τον Διαγωνισμό ScratchGame, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.









Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!