ΣΥΡΙΖΑ Α Θεσσαλονίκης: Κανένα παιδί εκτός ΚΔΑΠ


Η ανησυχία των γονέων και κυρίως των εργαζόμενων γονέων για την πρόνοια των παιδιών τους εντείνεται, καθώς και φέτος παρατηρήσαμε δυσανάλογες   καθυστερήσεις στην έναρξη των αιτήσεων για την ένταξη σε δομές παιδικής μέριμνας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά, ιδιαίτερα εκείνα που ζουν σε οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας και με πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός δομών, όπως συνέβη και την προηγούμενη χρονιά.

 

Οι καθυστερήσεις αυτές επιδεινώνουν την αβεβαιότητα και την αγωνία των γονέων, οι οποίοι προσπαθούν να προγραμματίζουν την επαγγελματική,  την κοινωνική και την οικογενειακή τους ζωή. 

 

Επιπλέον, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά ζητήματα σχετικά με την αποπληρωμή των εργαζόμενων  των δομών από το κράτος, με συνέπεια να επηρεάζεται ή δυνητικά  να επηρεαστεί αρνητικά η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών αυτών στο άμεσο μέλλον.

 

Είναι αναγκαίο να δοθούν άμεσα απαντήσεις και να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πρόνοια των παιδιών μας, το οποίο να διασφαλίζει την ομαλή ένταξη και την ισότιμη πρόσβαση όλων στις δομές παιδικής φροντίδας και δημιουργικότητας, καθώς και τον προγραμματισμό της εναρμόνισης του επαγγελματικού με τον οικογενειακό προγραμματισμό.

 

Τα θέματα αυτά έχουν αναδειχθεί επανειλημμένα στο εθνικό κοινοβούλιο, αλλά και σε αντίστοιχους συλλόγους χωρίς να έχουν δοθεί οι απαραίτητες και στοιχειώδεις απαντήσεις από την Κυβέρνηση της ΝΔ για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

 

Θυμίζουμε ότι πέρυσι αρκετές χιλιάδες παιδιά έμειναν εκτός δομών, παρόλο ότι είχαν ολοκληρωμένους  φακέλους. Θα επαναληφθεί και φέτος κκ. της κυβέρνησης αυτή η αδικία?

 

Απαιτούμε άμεσα δράσεις και λύσεις  προκειμένου να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και η προστασία όλων ανεξαιρέτως των παιδιών μας και των οικογενειών τους.

 

Κανένα παιδί εκτός ΚΔΑΠ

 

Κανένα παιδί ΑμεΑ εκτός ΚΔΑΠ.

 

Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. 

 

Επιτέλους ας γίνουμε Ευρωπαϊκή χώρα με στρατηγική για την Πρόνοια,  την Κοινωνική Συνοχή και την Αναπηρία.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!