Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.)

 


10/07/2024

Αρ.Πρωτ:2353

 

Προς:  Υπουργό Παιδείας Κο Πιερρακάκη Κ.

Υφυπουργούς Κα Μακρή Ζ., Κα Λυτρίβη Ι.

Κοιν.:  Γ.Γ. Κο Κατσαρό Γ.

 

Θέμα: «Αίτημα για δίκαιη κατανομή διορισμών»

 

 

Κ. Υπουργέ,

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε σύσταση 462 οργανικών θέσεων για τον κλάδο μας. Μετά από χρόνια αγώνων και προσφοράς στην εκπαίδευση, οι θεατρολόγοι θα έχουν την ευκαιρία να δικαιωθούν και να αποκτήσουν στην εκπαίδευση τη θέση που τους αξίζει, σε ένα σημαντικό ποσοστό. Παρ’ όλα αυτά τις τελευταίες μέρες, ενημερωνόμαστε ότι το ποσοστό διάθεσης οργανικών θέσεων για τους επερχόμενους διορισμούς, δεν θα ξεπεράσει το 75%. Παράλληλα διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται μείωση ακόμα και αυτού του ποσοστού.

Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει κατάφορη αδικία για τον κλάδο μας, καθώς σε βάθος εικοσαετίας έχουμε το μικρότερο ποσοστό διορισμών στην εκπαίδευση και το μεγαλύτερο ποσοστό αναπληρωτών/τριών.

Για το λόγο αυτό πρέπει να αποδοθεί το 100% των οργανικών κενών που συστήνονται στους επερχόμενους διορισμούς. Επίσης θεωρούμε ότι οποιαδήποτε μείωση των οργανικών θέσεων ΠΕ 91.01 που θα διατεθούν για διορισμό, θα αποτελέσει εξίσου τεράστια αδικία εις βάρος μας.

Ήδη, η απορρόφηση μόνο 75% από τις οργανικές θέσεις που θα συσταθούν, στερεί την ευκαιρία σε συναδέλφους/ισσες με προϋπηρεσία πάνω 10 χρόνια ως αναπληρωτές/τριες, να διοριστούν φέτος.

Αναμένουμε από το Υπουργείο να στηρίξει τον κλάδο μας και να αξιοποιήσει το 100% των οργανικών κενών στους φετινούς διορισμούς.

Ώστε να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί στον κλάδο μας και να καλυφθούν όλα τα κενά, με γνώμονα το μέγιστο παιδαγωγικό όφελος.

Για να μπορέσουν να μετατεθούν όσοι/ες συνάδελφοί/ισσές μας το επιθυμούν.

Για να γίνουν διορισμοί όχι μόνο στην περιφέρεια, αλλά και στα αστικά κέντρα, τα οποία συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 60% των σχολικών μονάδων της χώρας.

Για να μπορέσουν οι συνάδελφοι/ισσες να εργαστούν κοντά στις εστίες τους και να μη χρειαστεί – ενώ εργάζονται ήδη 10 και 20 χρόνια ως αναπληρωτές/τριες, να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους προκειμένου να διοριστούν.

Για να σταματήσει το αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό καθεστώς των αναθέσεων – κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενο που σπούδασε και είναι καθ᾽ ύλην αρμόδιος/α να το διδάξει.

 

 

Με εκτίμηση η Επιτροπή Παιδείας του ΠΕΣΥΘ

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!