Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Θεσσαλονίκης για την μετεγκατάσταση των τριών ειδικών σχολείων του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη

 


ΜΕΤΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΙΔΙΚΏΝ ΣΧΟΛΕΊΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ -ΧΟΡΤΙΑΤΗ

 

Την Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2024, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας-Χορτιάτη συνάντηση με κύριο θέμα την επίλυση του χρόνιου κτηριακού προβλήματος του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας-Χορτιάτη και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με αυτισμό.

 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν σημαντικοί φορείς της εκπαίδευσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, η Βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης  Ράνια Θρασκιά αναπληρώτρια τομεάρχης παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκπρόσωποι των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Α’  και Β’  Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης αντιπολίτευσης, η υπεύθυνη θεματικής παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, καθώς και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και εκπαιδευτικών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επισημάνθηκε η καθυστέρηση στην έναρξη εργασιών στο κτήριο του Δήμου Θέρμης, που προορίζεται για τη μετεγκατάσταση του 2ου ΕΕΕΕΚ, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θέρμης διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι η λύση βρίσκεται κοντά και αναμένεται η σχετική χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Αντίστοιχα, για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό, αν και έχει εγκριθεί το κτηριολογικό, εκκρεμεί η χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του 23ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς και την κατασκευή μόνιμου κτηρίου.

 

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασαν την κατανόησή τους προς τους γονείς, αλλά τόνισαν ότι η φοίτηση των μαθητών σε ακατάλληλα κτήρια δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ωστόσο, γονείς και εκπαιδευτικοί εξέφρασαν έντονη ανησυχία για τις συνέπειες του διαμοιρασμού των μαθητών σε άλλα σχολεία, τα οποία επίσης δεν πληρούν τις προδιαγραφές για σχολεία ειδικής αγωγής.

 

Η συνάντηση ανέδειξε την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την επίλυση του προβλήματος, με σοβαρό αντίκτυπο στους μαθητές και τις οικογένειές τους. Οι παρευρισκόμενοι κάλεσαν τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν την ασφαλή στέγαση των μαθητών.

 

Η ανάγκη για ένα σύγχρονο σχολείο που θα λύσει το πρόβλημα είναι επιτακτική. Η κυβέρνηση πρέπει να προβεί άμεσα σε ενέργειες για την δημιουργία ενός σχολείου που να πληροί όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

 

Θεματική Παιδείας Α΄& β΄ Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!