Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων τον Σεπτέμβριο στον Δήμο Παύλου Μελά - Αναλυτικά το πρόγραμμα

 


Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων τον Σεπτέμβριο στον Δήμο Παύλου Μελά - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων έχει προετοιμάσει για τον Σεπτέμβριο ο Δήμος Παύλου Μελά. Ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2024» περιλαμβάνει ένα πολυποίκιλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για μια πολυδιάστατη πολιτιστική διοργάνωση δημιουργικότητας και ψυχαγωγίας με μουσική και τραγούδια έντεχνα, λαϊκά, παραδοσιακά, ρεμπέτικα, ροκ και άσματα του ποντιακού ελληνισμού. Ξεχωριστή ενότητα του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη αποτελούν οι εκδηλώσεις που απευθύνονται στα παιδιά. Θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών θα γοητεύσουν μικρούς και μεγάλους.

«Ο Δήμος Παύλου Μελά μετατρέπεται σε μια ανοιχτή σκηνή που κινητοποιεί καλλιτεχνικές δυνάμεις και τις φέρνει σε επαφή με το κοινό, με δράσεις και εκδηλώσεις σε όλο το μήκος και πλάτος του δήμου μας. Στους εμβληματικούς Βυζαντινούς Νερόμυλους, σε ανοιχτούς δημοτικούς πολιτιστικούς χώρους, στις πλατείες, στις γειτονιές. Μια πολιτιστική πρόταση με υπερτοπική αποδοχή και εμβέλεια» σημειώνει ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης, αναφερόμενος στον Πολιτιστικό Σεπτέμβρη.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2024.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ και ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών  Νερόμυλων στην Πολίχνη η Γεωργία Νταγάκη παρουσιάζει τη δική της μουσική πρόταση.

Την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, στις 20:30 στο Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών  Νερόμυλων στην Πολίχνη η Ραχήλ Τσελεπίδου ερμηνεύει τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας τραγουδάει ο Κώστας Κεσούδης με ένα πολυάριθμο μουσικό σχήμα σε μια βραδιά με σύγχρονα λαϊκά αγαπημένα τραγούδια. Μαζί του η Ίνα Σίσκου.

Την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας το μουσικό σχήμα Rast Maqam ξετυλίγει τον Ελληνικό Λαϊκό Πολιτισμό με παραδοσιακή μουσική και χορό. Συμμετέχουν χορευτικά σχήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Παύλου Μελά.

Την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στην Πλατεία Μετεώρων στην Πολίχνη το μουσικό σχήμα Rast Maqam ξεναγεί το κοινό σε διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών σε ροκ ύφος.

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στην Πλατεία Ελευθερίας στην Άνω Ηλιούπολη το συγκρότημα Άνω Κάτω, μια λαϊκή μπάντα με βάση τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει έντονους και αγαπημένους ρυθμούς και ήχους.

Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας τραγουδούν οι Μανεριτζήδες με τον Παντελή Θαλασσινό σε μια μουσική παράσταση που σκοπεύει στη διάδοση και μετάδοση της μουσικής παράδοσης.

Τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης «Τάσος Πεζιρκιανίδης» στην Πολίχνη θα παρουσιαστεί το μουσικό δρώμενο «Πατρίδας Αρωθυμία - Μνήμες του Πόντου». Μια μουσική σύμπραξη δύο κορυφαίων ερμηνευτριών του ποντιακού πενταγράμμου, της Πέλας Νικολαΐδη και της Μελίνας Χατζηκαμάνου.

Το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στην Πλατεία Εδέσσης στην Τερψιθέα Σταυρούπολης τραγουδούν τα Μουσικά σχήματα: «Του δρόμου τα παινέματα»,  «Πολυτεχνίτες», «Αρισμαρί» σε ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια και με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Θέατρο Σκιών από το θέατρο Τεχνόκοσμος του Οδυσσέα Κανλή

Τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Δημοτικό Πάρκο Νικόπολης θα παρουσιαστεί η παράσταση «Το μαγικό μπουκάλι».

Την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στην Πλατεία Ομόνοιας στη Σταυρούπολη θα παρουσιαστεί η παράσταση «Ο Καραγκιόζης ανθοπώλης».

Την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στη Φιλοθέη Ευκαρπίας, στην οδό Αγίου Νικολάου θα παρουσιαστεί η παράσταση «Το γλέντι στο Σαράι».

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Πάρκο Κρύας Βρύσης στην Πολίχνη θα παρουσιαστεί η παράσταση «Το μαγικό μπουκάλι».

Την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στην Πλατεία Κατσιά στην Ευκαρπία θα παρουσιαστεί η παράσταση «Ο Καραγκιόζης ανθοπώλης».

Τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Μετέωρα Πολίχνης θα παρουσιαστεί η παράσταση «Ο Καραγκιόζης ανθοπώλης».

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στην πλατεία Μεσολογγίου Σταυρούπολης, δίπλα στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης θα παρουσιαστεί η παράσταση «Το γλέντι στο Σαράι».

Αφήγηση παραμυθιών και ιστοριών  

Την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου το Κουκλοθέατρο ΝΙ.ΣΤΑ παρουσιάζει δύο παραστάσεις: «Προσοχή Μάγισσα» και «Αγριόχηνα».

Την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου παρουσιάζει τα «Ορχηστροπαιχνίδια».

Την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου η θεατρική ομάδα του Δήμου Παύλου Μελά παρουσιάζει την παράσταση «Πλατς Μουτς: Σπαρακουάξ- σπαρακουάξ» του Ευγένιου Τριβιζά.

Την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες θα παρουσιάσουν τον «Μαγικό Κόσμο των Βιβλίων» ενώ τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου θα οργανώσουν δημιουργικά εργαστήρια.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!