Ο Ακης προτείνει: Κουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης
Δείτε πώς να φτιάξετε κουραμπιέδες με φιστίκι Αιγίνης αντικαθιστώντας το αμύγδαλο! Μια παραλλαγή του αγαπημένου παραδοσιακού γλυκού των Χριστουγέννων που θα αγαπήσετε!
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψίχα, 300 γρ. βούτυρο, 140 γρ. άχνη
ζάχαρη, 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 1 πρέζα αλάτι, 40 γρ.
κονιάκ, 30 γρ. ανθόνερο
Για το πασπάλισμα
1-2 κ.σ. ανθόνερο, 200 γρ. άχνη ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Απλώνουμε τα φιστίκια Αιγίνης σε ένα τρίτο ταψί, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15-20 λεπτά να κρυώσουν.
- Χοντροκόβουμε τα φιστίκια σε μια επιφάνεια κοπής και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε δυνατή για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τα φιστίκια, το κονιάκ και το ανθόνερο.
- Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό για περίπου10 δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Φοράμε γάντια (για να μην περάσει η θερμότητα από τα χέρια μας στο βούτυρο) και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια ζύμη.
- Πλάθουμε περίπου 38 κουραμπιέδες των 30 γρ. και τους μοιράζουμε στα 2 ταψιά.
- Πατάμε το κέντρο τους με το δάχτυλό μας για να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα.
- Μεταφέρουμε ένα-ένα ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Ψεκάζουμε με ανθόνερο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
πηγή akispetretzikis.com/