«Kitchen Lab» - Το πιο γιορτινό μενού για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας! Αύριο Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 16:40
«Kitchen Lab»
Αύριο Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 16:40
Το πιο γιορτινό μενού για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!
Σαββατοκύριακο, 21 και 22 Δεκεμβρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Ο Άκης Πετρετζίκης αύριο Σάββατο 21 Δεκεμβρίου παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, στο οποίο κάνει τους πιο επιτυχημένους συνδυασμούς.
Το σαββατιάτικο μενού ξεκινάει με ένα πιάτο που συνδυάζει μια καπνιστή πανσέτα, με μια κρέμα γραβιέρας, μέσα σε ένα τραχανότο μανιταριών. Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζει πανσέτα σε κομμάτια και σοτάρει μαζί με κρεμμύδι, σκόρδο, φασκόμηλο και βούτυρο. Προσθέτει ένα τραχανότο μανιταριών, σβήνει με λευκό κρασί, βάζει νερό, αλατοπιπερώνει και αφήνει να βράσει. Βάζει επιπλέον βούτυρο, χυμό λεμονιού, τριμμένο τυρί, πιπέρι και ανακατεύει. Σερβίρει το τραχανότο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μια κρέμα γραβιέρας, φασκόμηλο ψιλοκομμένο και φύλλα φασκόμηλου.
Για κυρίως πιάτο, ο αγαπημένος μας σεφ κάνει τον υπέρτατο συνδυασμό μουστάρδας με μέλι και τον βάζει σε ένα χοιρινό μέσα στη χύτρα ταχύτητας, ώστε να έχει ένα απόλυτο γκουρμέ πιάτο μέσα σε λίγο παραπάνω από μισή ώρα. Κόβει κομμάτια από χοιρινό λαιμό, μεταφέρει σε χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά, με ελαιόλαδο. Προσθέτει αλάτι και πιπέρι, σοτάρει, προσθέτει πράσο, κρεμμύδι και σκόρδο, σοτάρει, σβήνει με κονιάκ, προσθέτει νερό, μέλι, μουστάρδα, ανακατεύει, κλείνει το καπάκι, γυρνάει τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μαγειρεύει για 40 λεπτά. Για γαρνιτούρα, ετοιμάζει έναν πουρέ, βάζοντας σε ένα μπολ βρασμένες πατάτες, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, πατάει με το εργαλείο του πουρέ, ανακατεύει και σερβίρει το κρέας με τον πουρέ και φρέσκια ρίγανη.
Για γλυκό, ο Άκης κάνει ένα moelleux αλλά το συνδυάζει με ελληνικό και αξεπέραστο φιστίκι Αιγίνης και λευκή σοκολάτα που θα δώσει άλλον αέρα σε αυτό το γλυκό, απογειώνοντας κάθε έννοια απόλαυσης. Πρώτα, ετοιμάζει μια πραλίνα φιστικιού , ψήνοντας πρώτα τα φιστίκια στον φούρνο. Τα μεταφέρει στον πολυκόφτη, προσθέτει ηλιέλαιο, χτυπάει, ζεσταίνει βούτυρο, με κουβερτούρα και ανακατεύει. Στη συνέχεια, ετοιμάζει τα moelleux, ανακατεύοντας αρχικά αυγά μαζί με κρόκο. Κατόπιν βάζει σε ένα μπολ βούτυρο, ζάχαρη, τα αυγά και τον κρόκο, πραλίνα φιστίκι, αλάτι, εκχύλισμα βανίλιας, πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύει. Προσθέτει αλεύρι, ανακατεύει, μοιράζει το μείγμα σε βουτυροαλευρωμένες ατομικές φόρμες, ψήνει στον φούρνο για 11-12 λεπτά, τα ξεφορμάρει γυρίζοντας ανάποδα σε πιάτο και τα σερβίρει με πραλίνα, λευκή κουβερτούρα, λιωμένη και δυόσμο.
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 με το πιο γιορτινό μενού για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας. Όμορφα, χορταστικά και πεντανόστιμα πιάτα θα είναι πραγματικά αυτό που χρειάζεστε, ώστε να γίνετε οι ιδανικοί οικοδεσπότες.
Για πρώτο πιάτο ετοιμάζει φωλιές με κιμά και 4 τυριά, ένα πολύ εντυπωσιακό ορεκτικό. Η διαδικασία ξεκινάει σε έναν ταβά, όπου ο Άκης σοτάρει τον κιμά μαζί με κρεμμύδι, σκόρδο, αλατοπίπερο, μπαχαρικά και ζάχαρη. Βάζει τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέτει κουκουνάρι, τριμμένα τυριά, μαϊντανό, ψιλοκομμένο, κύμινο και ανακατεύει. Κόβει στα 4 αραβικές πίτες , τις γεμίζει με λίγο από το μείγμα του κιμά, διπλώνει και βάζει στον ταβά. Προσθέτει κουταλιές από μαγιονέζα στο κάθε πιτάκι, ρίχνει έξτρα τριμμένο τυρί, ψήνει και σερβίρει πολύ γιορτινά με μαϊντανό ψιλοκομμένο και ρόδι.
Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος μας σεφ φτιάχνει το πιο γιορτινό χοιρινό με τραγανές πατάτες, μια εκδοχή που θα είναι ένα πραγματικό στολίδι στο τραπέζι σας και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Τρεις διαφορετικές παρασκευές, άλλη για το κρέας, άλλη για τις πατάτες και άλλη για το γλάσο, όταν όμως παντρευτούν αυτά τα τρία, η νοστιμιά είναι δεδομένη.
Ετοιμάζει πρώτα το γλάσο, βράζοντας μαύρη μαλακή ζάχαρη, μαζί με μέλι, βαλσάμικο ξίδι με ρόδι, κανέλα και γαρίφαλο. Ύστερα, ετοιμάζει το κρέας, ανοίγοντάς το και χαράζοντάς το σε πολλά σημεία. Βάζει αλατοπίπερο από όλες τις πλευρές, δένει με σπάγκο, βάζει και σκόρδο, ελαιόλαδο, λίγο γλάσο, δεντρολίβανο και τυλίγει σφιχτά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνει, αφαιρεί μετά από 3 ώρες, απλώνει γλάσο, ξαναψήνει και επαναλαμβάνει τη διαδικασία του γλάσου άλλες 4-5 φορές. Ανακατεύει σε ένα μπολ βρασμένες πατάτες μαζί με αλάτι, μπούκοβο, ρίγανη, σκόνη σκόρδου, ελαιόλαδο και σιμιγδάλι, βάζει σε ταψί μαζί με ελαιόλαδο και ψήνει. Σερβίρει το φαγητό του με φρέσκια ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για επιδόρπιο, ο Άκης προτείνει βασιλόπιτα με γιαούρτι, μια πολύ αρωματική συνταγή, μια βασιλόπιτα σε μορφή κέικ. Η διαδικασία γίνεται όλη στο μίξερ, όπου ο Άκης αφρατεύει βούτυρο με ηλιέλαιο και ζάχαρη, βάζει λίγο από το αλεύρι, ανακατεύει, προσθέτει αυγά, μπαχαρικά, βανίλια, ξύσμα από πορτοκάλι, αλάτι, γάλα, γιαούρτι, ανακατεύει, αφαιρεί από το μίξερ, προσθέτει αλεύρι., ανακατεύει, βάζει σε φόρμα και ψήνει. Για να σερβίρει, πασπαλίζει με άχνη ζάχαρη και σερβίρει.
Δείτε το trailer εδώ: https://www.youtube.com/watch?
«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40