Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στην εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου “CisWEFE-NEX” για τα Κυκλικά Οικοσυστήματα Νερού-Ενέργειας-Τροφίμων


 Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας στην εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου “CisWEFE-NEX” για τα Κυκλικά Οικοσυστήματα Νερού-Ενέργειας-Τροφίμων

 

          Στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου “CisWEFE-NEX”, που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon Europe, συμμετείχε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.

          Το έργο “Circular Systemic Water-Energy-Food-Ecosystems (WEFE) Nexus CCRI Demonstrator for Regions facing Severe Water Stress- Κυκλικά Συστημικά Οικοσυστήματα Νερού-Ενέργειας-Τροφίμων για περιοχές με έντονη υδατική καταπόνηση” με το ακρωνύμιο CisWEFE-NEX έρχεται να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο έργων της Πρωτοβουλίας “Circular Cities and Regions (CCRI)”, στην οποία συμμετέχει ως μέλος (Fellow) το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

          Το έργο σχεδιάζει και προωθεί την εφαρμογή ενός κυκλικού συστημικού οικοσυστήματος Νερού-Ενέργειας-Τροφίμων (Water-Energy-Food- Ecosystems – WEFE), σε μία καινοτόμο, πλήρως ολοκληρωμένη και βιώσιμη προσέγγιση που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας με στόχο να συνδέσει τη βασική αλυσίδα αξίας τροφής, νερού και θρεπτικών συστατικών σε περιοχές με έντονη υδατική καταπόνηση.                                   

          Εκπρόσωποι του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, που μαζί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτελούν την ελληνική συμμετοχή στο εταιρικό σχήμα του έργου “CisWEFE-NEX”, έλαβαν μέρος στην πρώτη γενική συνάντηση εταίρων που διοργάνωσε η μη κερδοσκοπική οργάνωση ASSOCIAÇÃO IN LOCO - IN LOCO στο Φάρο της Πορτογαλίας.

          Σκοπός της διήμερης συνάντησης ήταν η δια ζώσης γνωριμία των 27 εταίρων από εννέα χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία,  Γερμανία, Πορτογαλία, Ολλανδία και Δανία) και η επισκόπηση του έργου. Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, οι απεσταλμένοι των εταίρων συζήτησαν εκτενώς και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με το πώς θα υλοποιήσουν τα πακέτα εργασίας του “CisWEFE-NEΧ” ώστε να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να εκπληρώσουν τους βασικούς στόχους για την προστασία και εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, τη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και την ευημερία των Ευρωπαίων πολιτών.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!