«Εργαστήριο κουζίνας » Κυριακή 09 Μαρτίου, στις 16:40
«Εργαστήριο κουζίνας » Κυριακή 09 Μαρτίου, στις 16:40
Συνταγές με λίγα υλικά, γεύσεις αξέχαστες!
Την Κυριακή 09 Μαρτίου , ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο « Kitchen Lab » στις 16:40 που πρωτοπορεί, δημιουργώντας συνταγές που αποτελούν προτάσεις από μόνες τους, τόσο στο άκουσμά τους όσο και κατά την δοκιμή τους.
Για πρώτο πιάτο σερβίρει φάβα με καλαμαράκια κρεμμύδια , μια πρόταση σκέτο γλύκισμα που χωρίς ελαιόλαδο είναι και νηστίσιμη ωστόσο, με όποιον τρόπο και αν δεν δοκιμάσετε, είναι το «κάτι άλλο». Πρώτα ξεπλένει τη φάβα, τη σουρώνει και τη μεταφέρει σε κατσαρόλα. Προσθέτει ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, δάφνη, νερό και σιγοβράζει για περίπου 1 ώρα. Σε ένα τηγάνι βάζει 2 κρεμμύδια σε φέτες, προσθέτει ζάχαρη, αλάτι, ξίδι, ελαιόλαδο και αφήνει να καραμελώσουν. Μεταφέρει το ένα μείγμα της κατσαρόλας σε πολυκοπτικό, προσθέτει ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ανθό αλατιού, πιπέρι και χτυπάει. Σουρώνει μια κονσέρβα καλαμαράκια, τα ρίχνει στο τηγάνι που καραμέλωσαν τα κρεμμύδια και σοτάρει. Σερβίρει τα καλαμαράκια με τη φάβα, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο και μια φέτα λεμονιού.
Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει νιόκι με κοτόπουλο, λευκή σάλτσα και λάδι τρούφας , άριστα συνδυασμένα υλικά που εκτοξεύουν τη γεύση αλλά και τη δημιουργική διάσταση της συνταγής. Βράζει τα νιόκι, ενώ σε ένα τηγάνι σοτάρει κομμάτια από φιλέτο στήθος κοτόπουλου μαζί με βούτυρο. Προσθέτει μανιτάρια champignon σε φέτες, αλάτι και πιπέρι, σκόρδο, φρέσκο θυμάρι και αφήνει να αρωματιστούν όλα μαζί. Σβήνει με κρασί, αφήνει να εξατμιστεί, προσθέτει τυρί κρέμα, μεταφέρει τα νιόκι στο τηγάνι, ανακατεύει, σβήνει τη φωτιά, προσθέτει παρμεζάνα, λάδι τρούφας, ανακατεύει και σερβίρει με φρέσκια ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για επιδόρπιο ο Άκης ετοιμάζει μια πορτοκαλόπιτα στο air fryer με γιαούρτι, φύλλο κρούστας και λίγα ακόμη υλικά που αγκαλιάζονται από ένα τέλειο σιρόπι και όλα μαζί με κάτι μοναδικό. Ετοιμάζει το σιρόπι σε ένα μπολ, βάζοντας βραστό νερό και ζάχαρη και ανακατεύει. Προσθέτει κανέλα, χυμό και φλούδες από πορτοκάλια και ανακατεύει. Σε άλλο μπολ βάζει 2 αυγά, ζάχαρη, σπορέλαιο, χυμό πορτοκάλι, γιαούρτι, βανιλίνη, μπέικιν, αλάτι, ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύει. Κόβει φύλλα κρούστας για γλυκά σε λεπτές λωρίδες και τις ανοίγει με τα χέρια. Βάζει σε δόσεις τις λωρίδες από τα φύλλα μέσα στο μπολ και ανακατεύει. Μεταφέρει σε λαδοαλευρωμένο ταψί, βάζει το ταψί στον κάδο του air fryer και ψήνει σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφαιρεί από το air fryer , ρίχνει το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό, αφήνει να κρυώσει και να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και σερβίρει.
Δείτε το τρέιλερ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=18FoVdxADi0
« Kitchen Lab », κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40
Γραφείο Σχέσεων Μέσων ALPHA | |