«Φαγητό του Άκη »: Το γευστικό ταξίδι συνεχίζεται με νέα επεισόδια - Αύριο Σάββατο 05 Απριλίου, στις 21:00 Το πιο γευστικόfood tour στην Πιερία
«Φαγητό τουΆκη »
Το γευστικό ταξίδι συνεχίζεται με νέα επεισόδια
Αύριο Σάββατο 05 Απριλίου, στις 21:00
Το πιο γευστικόfood tour στην Πιερία
H πιο νόστιμη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, το « Akis ' Food Tour » , το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι της ¶κης Πετρετζίκη, συνεχίζεται δυναμικά στις οθόνες μας και μας προσκαλεί σε νέες αντισυμβατικές γαστρονομικές περιπέτειες. Από το Σάββατο 05 Απριλίου στις 21:00 το γευστικό ταξίδι του Άκη βάζει πλώρη για νέους προορισμούς -Φωκίδα, Βερολίνο, Αργολίδα, Πιερία, Κάλυμνος, Κως- με επεισόδια γεμάτα από γεύσεις, εικόνες, όμορφες στιγμές και εμπειρίες που καθηλώνουν. Οι πιο απρόσμενες γευστικές περιπέτειες και γεύσεις που μένουν αξέχαστες.
Το « Akis ' Food Tour » ξεκινάει το Σάββατο 05 Απριλίου στις 21:00 με ένα μαγευτικό ταξίδι στην Πιερία , έναν μοναδικό τόπο. Η περιπέτεια αρχίζει εκεί όπου η θάλασσα κρύβει έναν θησαυρό: τις μυδοκαλλιέργειες της περιοχής. Μαζί με τον μυδοκαλλιεργητή Σάββα και το πλήρωμα ενός μυδοκάραβου, ο Άκης ζει από κοντά στην εμπειρία της καλλιέργειας των μυδιών, ενώ τα δοκιμάζει και επί τόπου σε ένα γεύμα που μυρίζει θάλασσα και αυθεντικότητα.
Αμέσως μετά ο 'Ακης επισκέπτεται τις Αλυκές Κίτρους και μαγεύεται από το τοπίο. Παρακολουθεί το πώς συλλέγεται το αλάτι, θαυμάζει τον υδροβιότοπο με τα φλαμίνγκο και γεμίζει εικόνες από έναν κόσμο διαφορετικό. Η διαδρομή του τον φέρνει στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της Πιερίας, ένα ιστορικό σημείο που μετατράπηκε σε σύγχρονο στέκι. Ο Αλέξης έχει στήσει εκεί το μαγαζί «Αλυκή» και μαγειρεύει για τον Άκη ένα πιάτο με ρίζες ποντιακές: φασόλια με σπανάκι, μαύρα λάχανα και πληγούρι -μια γεύση γεμάτη μνήμη και φροντίδα.
Και επειδή στην Πιερία η αυθεντικότητα συναντά την καθημερινότητα, ο Άκης κάνει στάση στην καντίνα του Αλέξανδρου , δοκιμάζει τα φημισμένα κρέατά του και αναλαμβάνει σερβιτόρου σε ένα ζωντανό σκηνικό γεμάτο κόσμο, μυρωδιές και μουσική. Στα Πιέρια Όρη , στο οικολογικό Κτήμα Μπέλλου , ο 'Ακης συναντά τη Σμαράγδα Μακρή και μαζί με ένα εντυπωσιακό γεύμα με μαύρο χοίρο, τσάι Ολύμπου, τζίτζιφα και κυδώνια, στολισμένο με διακοσμητικά φύλλα καπουτσίνου.
Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει βόλτα στην Κατερίνη και φυσικά ωραίο φαγητό. Ο Άκης δοκιμάζει τοπική πουτίγκα , περνά από αρτοποιείο, κάνει στάση για μπουγάτσα και βγάζει το δικό του μπουγατσόμετρο! Στην αυλή της κυρίας Κατερίνας στο Δίον η παράδοση συνεχίζεται. Εκείνη του δείχνει πώς φτιάχνει την τσουκνιδόπιτα που όλοι αγαπούν, μαζεύοντας την ίδια τα χόρτα από τον κήπο και ψήνοντας την πίτα στον ξυλόφουρνο όπως παλιά. Και καθώς η Πιερία δεν είναι μόνο γεύσεις αλλά και εμπειρίες, ο Άκης δοκιμάζει τα πάντα: flying fox, ραπέλ, νεροτσουλήθρες και άλματα στο νερό . Η δράση ανεβαίνει και η αδρεναλίνη χτυπά κόκκινο.
Το ταξίδι ολοκληρώνεται στον Παλιό Παντελεήμονα , στην πλατεία του χωριού εκεί όπου η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ των καταστηματαρχών κάνουν τη διαφορά. Ο Άκης συναντά τον Γιάννη Αγοραστό, που του μαγειρεύει χοιρινό με κάστανο, ένα πιάτο που μυρίζει μπουνό και φθινόπωρο, φτιαγμένο με αγάπη και τοπικά υλικά.
Συνοδοιπόροι του Άκη στο « Φαγητό του Άκη » είναι οι τηλεθεατές που προτείνουν τα μέρη που επισκέπτεται αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι κάθε περιοχής που τον βοηθούν να κάνει τι σημαίνει πραγματικά «υψηλή γαστρονομία» στις ντόπιες κουζίνες, στα χωράφια και τα βουνά της Ελλάδας.
Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν έχετε ξαναδεί. Αυθεντικές συνταγές και άνθρωποι που κάνουν την παράδοση τέχνη.
« Akis ' Food Tour » με τον Άκη Πετρετζίκη ένα επεισόδιο γεμάτο αυθεντικότητα, εκπλήξεις, πρόσωπα και γεύσεις που δεν ξεχνάς. Συντονιστείτε στον Alpha και ταξιδέψτε με τον Άκη στην Πιερία όπως δεν έχετε ξαναδεί!
Δείτε το τρέιλερ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=UTWF5lipEZA
« Akis ' Food Tour » με τον ¶κη Πετρετζίκη – Νέα επεισόδια - Σάββατο 05 Απριλίου στις 21:00. Το πιο γευστικό tour συνεχίζεται στον Alpha !