«Kitchen Lab» - «Εργαστήριο κουζίνας » - Κυριακή 27 Απριλίου, στις 16:40 - Μενού που συνδυάζουν παράδοση και φαντασία


 « Εργαστήριο κουζίνας » Κυριακή 27 Απριλίου, στις 16:40

Μενού που συνδυάζουν παράδοση και φαντασία

Κυριακή 27 Απριλίου , με « Kitchen Lab » και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! Ο αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! 

Την Κυριακή 27 Απριλίου , ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο « Kitchen Lab » στις 16:40 που συνδυάζει θρεπτικότητα, με παράδοση και φαντασία, αφού αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το μενού της ημέρας.


Στο πρώτο πιάτο του μενού θα έχετε τη θρεπτικότητα σε μια τονοσαλάτα με κινόα , αφού αυτή η σαλάτα θα σας δώσει ό, τι χρειάζεστε σε βιταμίνες, σε μια ελαφριά εκδοχή γεμάτη σε ποιότητα και γεύση. Αρχικά, βράζει την κινόα. Κατόπιν, σε ένα μπολ βάζει το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 αγγούρι σε μικρά κομμάτια και 1 ντομάτα σε κυβάκια. Προσθέτει αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξίδι με μάνγκο και ανακατεύει. Σουρώνει την κινόα, την αδειάζει στο μπολ με τα λαχανικά, προσθέτει δυόσμο και μαιντανό ψιλοκομμένα, ξύσμα λεμονιού και μεταφέρει σε πιατέλα. Σουρώνει τόνο από κονσέρβα, τον προσθέτει στη σαλάτα και σερβίρει με φρέσκοτριμ πιπέρι, ελαιόλαδο και βαλσάμικο ξίδι με μάνγκο.


Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ μας καλεί να κάνουμε παρέα με την παράδοση, προτείνουμε ένα κοτόπουλο με πιλάφι στο φούρνο , πολύ κλασική γεύση για το κυριακάτικο τραπέζι, με μια τσαχπινιά δημιουργικότητας. Αρχικά, μαρινάρει το κοτόπουλο με ελαιόλαδο, αλάτι, φρέσκο ​​θυμάρι και πιπέρι. Μεταφέρει σε καυτό τηγάνι, σοτάρει για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, βάζει σε ταψί, περιστρέφεται με το ζουμί από το τηγάνι και ψήνει σε υψηλή θερμοκρασία. Σε καυτό τηγάνι σπάει φιδέ, προσθέτει βούτυρο και ανακατεύει για να καβουρδιστεί. Μεταφέρει σε μπολ, προσθέτει κύβο κότας, αλάτι, φλούδες και χυμό από λεμόνι, ρύζι, νερό και ανακατεύει. Αφαιρεί το κοτόπουλο από το φούρνο, βάζει σε μπολ, ρίχνει το ζουμί από το μπολ με το βούτυρο στο ταψί, ανακατεύει, ψήνει ξανά και σερβίρει το κοτόπουλο με ρύζι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκια ρίγανη.


Για γλυκό ο Άκης ετοιμάζει ένα πανεύκολο ανάποδο κέικ πορτοκάλι στο τηγάνι . Λίγα υλικά, πολλή φαντασία και μια γεύση που θα μείνει αξέχαστη. Σε ένα τηγάνι λιώνει καστανή ζάχαρη με βούτυρο και βάζει πορτοκάλια κομμένα στη μέση. Αφήνει να πάρει χρώμα για λίγα λεπτά στο τηγάνι και ύστερα ψήνει στο φούρνο. Αφαιρεί τα κομμάτια του πορτοκαλιού και δένει λίγο ακόμα το ζουμί που βγήκε στο τηγάνι, μέχρι να πάρει την υφή σιροπιού. Ζεσταίνει βούτυρο στα μικροκύματα και χτυπάει στον κάδο του μίξερ 3 αυγά μαζί με τη ζάχαρη. Στο τηγάνι που έχει δέσει το σιρόπι βάζει τα πορτοκάλια και αφαιρεί από τη φωτιά. Στον κάδο του μίξερ βάζει σταδιακά το λιωμένο βούτυρο, χτυπάει, αφαιρεί τον κάδο από το μίξερ, προσθέτει ξύσμα πορτοκαλιού, βανιλίνες, το αλεύρι, μπέικιν, αλάτι και ανακατεύει με σπάτουλα. Αφαιρεί το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνει το μείγμα από τον κάδο πάνω στα πορτοκάλια, μεταφέρει το τηγάνι στο φούρνο, ψήνει, αναποδογυρίζει, βάζει σε δίσκο σερβιρίσματος, κόβει σε κομμάτια και σερβίρει με παγωτό και φύλλα δυόσμου.

Δείτε το τρέιλερ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=T_ErRohrBbw

« Kitchen Lab»,  Κυριακή στις 16:40


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!